Október 9.: Indiai vegán gasztronómiai nap a Lélek Palotájában

Admin Budapest programajánló, Hírek, Kiemelt, Programajánló

A Lélek Palotája október 9-én megrendezi közkedvelt vegán gasztronómiai rendezvényét. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. A rendezvényen velünk lesznek vegán és vegetáriánus hírességek is, Németh Kristóf, Bucsi Annamária, Hajdú Balázs és Stőhr Gréta, őket a színpadi programokon, főzőshowkon és kerekasztal-beszélgetéseken valamint egy vidám stand-upon keresztül ismerhetik meg a vendégek. 

Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. Emiatt is e rendkívül ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak.

A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerültek pl. a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek.

Mindezek mellett természetesen teret engedünk még a vegán konyha egyéb lehetőségeinek variációira is. Például bemutatjuk, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ízeinket vegán módon, hogyan alkossunk finomságokat főzés nélkül, valamint megtanítunk pár gluténmentes sütési alternatívát.

A nap folyamán még előadásokat hallhatnak főzés, táplálkozás és egészség témában. Bevezetjük vendégeinket az ájurvéda alapismereteibe táplálkozási tanácsadásokkal.

A családosokra is gondolva, gyerekfoglalkozásokkal is készülünk!

A főzések, előadások és mérések mellett lesz szórakoztató színpadi program is, témával kapcsolatos kirakodóvásár, szórakoztató foglalkozások.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, a Lélek Palotája kertjének végében jógikus programokkal és a gasztro-naphoz méltó módon emésztést segítő jógagyakorlatok bemutatásával járul hozzá a fesztivál sikeréhez, a jógaászanákat bárki kipróbálhatja nemre, korra való tekintet nélkül. A főiskola épületében pedig előadások hangzanak el, amelyek az egészséges táplálkozás orvosi, etikai és mindennapi vonatkozásait vizsgálják.

SZÍNPADI PROGRAM:
11:20 Bharatanatyam táncbemutató – Gaura-váni tánccsoport
11:45 A gluténmentes étkezés lehetőségei – Stőhr Gréta előadása
12:20 Interjú Bucsi Annamária operaénekesnővel
12:40 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel
13:00 Interjú Németh Kristóf színésszel
13:25 Tabla dob bemutató – Pandit Rajesh Gangnani Indiai Nagykövetség képviseletében
13:40 Hajdú Balázs: Stand-up comedy
14:00 Zsonglőrbemutató- Tűzfészek Társulat előadása
14:20 Vegán táplálkozás orvosi szemmel – Dr. Tamasi József Belgyógyászat és társadalom-orvostan szakorvos, komplementer medicina szakértő
15:00 Jóga bemutató- a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos hallgatóival
15:20 Dobshow
15:40 “Az utolsó busz”című színdarab
16:40 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel

Időpont: 2016. október 9. Vasárnap, 11.00-17.00-ig
Helyszín: Bp. 1039
1. Bejárat: Lehel u. 15-17.
2. Bejárat: Attila u. 8.

Tel: +36 30/978 3669
Ár: 1200Ft/felnőtt, 800Ft/nyugdíjas, diák. 14 év alatt ingyenes.
Vagy 3000Ft/belépő+korlátlan ételfogyasztás.
További információ a facebook eseménynél és a lelekpalotaja.hu weboldalon.

Web: www.lelekpalotaja.hu

Várunk sok szeretettel!