Sült zöldséges penne – a mediterrán ebéd

A zöldséges penne egy végletekig kombinálható, ízletes, minden zöldséggel és magokkal jól variálható, gyors ebéd, amely még a pörgős életet élő háziasszonyoknak is beleférhet az idejébe.

Hozzávalók 2 főre:

2 db sárgarépa
fél fej káposzta kockára vágva
1 paprika (pritamin vagy kápia)
1 marék szeletelt olivabogyó
20 dkg borsó
20 dkg penne tészta
szójaszósz

Fűszerek: bors, hing (hagyma helyett), kakukkfű, pirospaprika, majoranna, 1 csipet fahéj, kevés római kömény

A már feldarabolt répát és paprikát olajban kisütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Egy lábasba 2 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd öntünk rá egy kis olajat, szórunk bele egy kevés római köményt 10 másodpercig hagyjuk csak, majd beletesszük a felkockázott káposztát, teszünk hozzá hinget, borsot, sót, paprikát, kakukkfűt és majorannát, egy csipet fahéjjal megbolondíthatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk kb. 20 percig a káposztát.

Amikor már majdnem puha a káposzta, beletesszük a borsót (szintén puhítjuk, pároljuk). Figyeljünk rá, ha nem konzerv, hanem mirelit borsót választunk sokkal több időre szükség lehet. Miután a borsó is megpuhult, hozzárakjuk az olivabogyót, a kisütött zöldségeket és 3 evőkanálnyi szójaszószt locsolunk rá.

Friss salátával tálaljuk! Jó étvágyat! 😊

(Fotó: Govinda Csillaghegy)

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)