Gigantikus sor állt a Krisna-hívők karácsonyi ételosztásán

Admin Ételosztás, Hírek

A karácsonyi ételosztást idén már második alkalommal hírességek, művészek, zenészek, sportolók is segítették.

A Krisna-hívők Szenteste és Karácsony első napján az utolsó kilogramm kenyérig és utolsó darab gyümölcsökig mindent kiosztottak a rászorulóknak, s még ez sem volt elegendő. Az Ételt az Életért program munkatársai az ünnepi ételosztáson 1200-1500 közötti adagszámmal készülnek a rászorulóknak naponta, csak a fővárosban! 25-én azonban kiemelt osztást tartottak Debrecenben is, a Karácsonyt megelőző s követő napokban pedig más vidéki nagyvárosokban pl. Egerben, Kecskeméten, Szegeden is várják a szűkölködőket. 26-án még nagyobb sorok várták az alapítvány munkatársait a Blaha Lujza téren.

A Krisna-hívők munkássága az év második felében az új egyházügyi törvénynek köszönhetően kapott komolyabb figyelmet, a nehézségek és a törvény bizonytalanságai ellenére azonban zavartalanul készültek ételosztásukra. Az Esti Hírlapban megjelent cikk címével ellentétben – bár csalódottak az egyházügyi vonatkozások miatt – korántsem komor, hanem jó hangulatban zajlott az ételosztás, az ebéd és az ajándékcsomag mellé ugyanis indiai zenével is készültek a szervezők, így az ellátottak sokszor táncolva, énekelve, mosolyogva várták sorukat és a pult másik oldalán is szaporábbá váltak a kezek.

A karácsonyi ételosztást idén már második alkalommal hírességek, művészek, zenészek, sportolók is segítették. Falusi Mariann Pa-Dö-Dő jelenléte még a legkisebbeknek is nagy örömet okozott. Fischer Iván karmester saját gyermekeit hozta el az ételosztásra, mint elmondta példamutatásból, azért, hogy megértsék, megtanulják, a karácsony az adásról szól, nem pedig arról, hogy kapunk valamit. Laár Andrást és Selmeczi Tibort szemlélve megérthettük, hogy minden élethelyzetben a legfontosabb a humor, amely fokozza az ember erejét és élni akarását, de jelen volt Huzella Péter zeneművész, Németh „Nyiba” Sándor olimpikon és Nagy Tibor K-1 világbajnok is, akik az ételosztás végéig serénykedtek a pultok mögött – mindez pedig fizikai és lelki kitartást is kívánt. Ezúton is köszönjük a segítségüket, és hogy jelenlétükkel támogatták az önkéntességet hazánkban!

A hírességek mellett külön öröm, hogy odaadó magánszemélyektől váratlan adományok is érkeztek, volt olyan, aki pl. óriási zsákokban, kiváló állapotú játékok százaival lepte meg a résztvevőket. A játékokat gyors válogatás után, korosztály szerint osztották szét a gyermekek között. A karácsonyi ételosztás így valódi csapatmunka lett.

Az ünnepi ételosztás a fővárosban 26-án, vidéken csak december végén zárul, azonban ahogy az elmúlt 20 évben történt, úgy ezután is folytatódik az általános osztópontokon, minden nap 1000 adag étellel várják a rászorulókat a főváros két pontján, vidéken heti, havi rendszerességgel várják a rászorulókat.
2011.12.27.
www.karitativ.hu