1%-os felajánlások: ki ne hagyd, vegyél részt a világ építésében!

Admin Hírek

Ismét az utolsó napokra hagyták?! Te már leadtad? Az 1%-ot lehagytad? Semmi gond, pótold! De vajon hány tál ételre elég az 1%-od?

Tudatos társadalmi felelősségvállalás – ki ne hagyd!
Mindössze két hét van hátra az adóbevallások leadásának határidejéig, de még mintegy kétmillió honfitársunkra vár a feladat, hogy elkészítse és eljuttassa személyijövedelemadó-bevallását az Adóhivatalnak (NAV) – írja cikkében a nol.hu. A NAV-hoz múlt hét péntekig közel másfél millió bevallás érkezett, ennek mintegy harmada elektronikusan, nagyobb része pedig papír alapon került beküldésre. Rengeteg adózó azonban ismét az utolsó napokra hagyja az adóbevallás elkészítését és feladását, vélhetőleg a postákon is hosszú sorok fogadják majd az embereket.

Az adóbevallások nagyon fontos eleme az 1%-os felajánlásokról való rendelkezés. Talán sokaknak ez csak egy plusz tennivalónak tűnik az adóbevallás elkészítése után, azonban az 1%-os felajánlások kifejezik állásfoglalásunkat a számunkra legfontosabb társadalmi kérdésekben. Az 1%-os felajánlások egyházakra és alapítványokra eső része tudatos választás, elhatározás, hogy egy jó ügyet szándékozol támogatni, s Neked ez valójában semmibe sem kerül – legfeljebb abba a pár percbe, amíg kitöltöd.

slider1sz2013

A kitöltetlen 1%-os rendelkezések pusztán annyit jelentenek, hogy ez az összeg nem kerül kiosztásra, pedig adód 1%-a komoly tetterőt képvisel az általad választott ügyben!

Közösségünkhöz az 1%-os felajánlások kapcsán számos kérdés és levél érkezett a témában, ezért összegeznénk a legfontosabb konklúziókat:

1. Az egyházak regisztrálása körül kialakult zavaros helyzet sokakat elbizonytalanított, de megerősítjük, hogy egyházunk, ahogy eddig is, ezután is fogadja az 1%-os felajánlásokat, amely óriási segítség ételosztási tevékenységeink végzésében és a Krisna-tudatos misszió építésében.
2. Ha valaki már beküldte adóbevallását, utólag is, pótlólagosan is leadhatja az 1%-os rendelkezését. Szánj rá pár percet, mert valakinek ez az életet jelentheti!
3. Ha tudni szeretnéd, hova és mire megy a felajánlott összeg, válassz leinformálható, megbízható szervezetet, akinek jól ellenőrizhető, szemmellátható a tevékenysége. Nézz körül bátran nálunk is: www.egyhazi.hu www.karitativ.hu www.krisna.hu/tevekenysegek Vagy gyere és oszd ki magad a felajánlott ételeket!

Hány tál ételre elég az 1%-od?
Elindult legújabb alkalmazásunk is közösségi oldalunkon, amelyből megtudhatjátok, hogy az adó 1%-os felajánlásotok hány tál ételre elegendő ételosztásainkon, vagyis hány rászoruló embernek tudtok segíteni. Kérjük, hogy minél több helyen osszátok meg ezt, és ha még nem rendelkeztetek az egyházaknak és alapítványoknak adható 1%-ról, akkor mindenképpen tegyétek meg!

https://www.facebook.com/mkthk/app_153791558127155