20 éves Krisna-völgy ökofalu!

Admin Hírek

Jubileumi év veszi kezdetét, 20 esztendős Krisna-völgy ökofalu! Tanösvény és új recepció átadásával ünneplik az évfordulót a völgyben.  A somogyvámosi Krisna-völgy 20 éves fennállásának alkalmából a völgy lakói rendkívüli fesztiválprogramokkal kívánnak kedveskedni vendégeiknek. Krisna-völgy története egy elhagyott birkalegelőn kezdődött és bő két évtized alatt szökkent szárba. A szerény, lemondott körülmények között élő hívők szorgos munkájának és támogatóik szíves segítségének köszönhetően mára ez egy 270 – ma már 286 – hektáros mintaterület, Európa legrégebbi és legnagyobb ökofalva, ahol a tisztaság, rendezettség, az egészség és a lelki béke áthatja a mindennapokat.

Krisna-völgyben a turisztikai szezon május közepén kezdődik. A völgyben bárki megismerkedhet a Krisna-tudat filozófiájával és kultúrájával, természetvédelmi, ökológiai elveivel és gyakorlatával, valamint India művészetével és szakrális irodalmával. Lakosai remélik, hogy a jubileumi évben minden polgár ellátogat a szent helyre legalább egy napra vagy a júliusi Búcsú idejére.  A 20 éves fennállás alkalmából Krisna-völgy bejáratánál új recepcióépületet és egy tanösvényt is átadnak, amelyek az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” pályázatának támogatásával jöttek létre.

Krisna-völgy ökofalu évente több tízezer érdeklődőt vonz. A vendégek és a zarándokok növekvő száma tette szükségessé egy új és jóval tágasabb vendégfogadó tér kialakítását. Az új recepcióépület széleskörű tájékozódást tesz lehetővé, valamint helyet kapott benne egy helyi termékeket bemutató helyiség is, a minőségi, falusi termékek előállításának és kereskedelmének ösztönzésére. Az új főbejárat tágas parkolóhellyel is kiegészül. Az új tanösvény krisna-völgyi gyakorlati példákon keresztül a környezettudatos gondolkodásmódot és az ökológiai gazdálkodást mutatja be állomásain.
Krisna-völgy az egyszerű életvitel, magasszintű gondolkodás elvével szeretne a jövőben is mintaként szolgálni a magyar társadalom számára. A mezőgazdaság megbecsülése, fenntartható folytatása, embertársaink őszinte segítése, a folyamatos önképzés és tudás; lelki szinteken pedig a lemondott életvitel, a vallásgyakorlás, az odaadás Isten felé – ezek a legfontosabb értékek világunkban, amelyeket a hívők szeretnének mind több és több embernek átadni.

www.krisna.hu
www.krisnavolgy.hu