A Krisna-tudatú hívők megkezdték az ételosztást a Fülöp-szigeteken

Admin Ételosztás, Hírek, Kiemelt

A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete, Ételt az Életért nemzetközi programjának keretében bekapcsolódik a fülöp-szigeteki katasztrófahelyzet elhárításába. A múlt pénteken pusztító trópusi vihar a jelenlegi információk szerint már mintegy 2275 halálos áldozatot követelt és további tízezreket keresnek, vagy eltűntként tartanak nyilván szeretteik. Haiyan az utóbbi évszázadok legpusztítóbb vihara, közel 10 millió embert érintett a régióban.

A Krisna-hívők profiljuknak megfelelően elsősorban ételosztással kívánják segíteni a rászorulókat. A helyzet azonban rendkívül nehéz, mivel nem csak az élelmiszer alapanyagokból és tiszta ivóvízből van hiány, a helyszínt egyelőre csupán a hadsereg közreműködésével lehetséges megközelíteni. „A fővárosból másfélnapos szárazföldi út majd még 12 órás hajóút megtétele szükséges, hogy a legérintettebb Leyte szigetére érkezzünk. Helikopterekkel lenne a legjobb bejutni. Jelenleg járművekre, élelmiszerre és pénzre van szükségünk” – tájékoztat Rádhá-lílá déví dászí, az Ételt az Életért manilai programkoordinátora. „Élelmiszert kell juttatnunk a helybelieknek, de tudni kell, hogy most bármilyen önkéntesi munka nagyon kockázatos. Az emberek megvadultak az éhségtől és a pusztulástól. Egy csomó ember nem evett semmit 5 napja!”.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a helyi ételosztások megszervezésére és támogatására szintén adományokat gyűjt. Adományozni külön a katasztrófahelyzetekre létrehozott számlaszámon keresztül lehetséges:

KHB 10201006 – 50280757 – 00000000 (számlatulajdonos MKTHK).
A 13600-as Adhat adományvonalon keresztül, a 33-as kódot tárcsázva
pedig hívásonként 250 Forinttal támogathatják a fülöp-szigeteki ételosztást.

A katasztrófa sújtotta térségben megvalósuló misszió mellett a hívők a vasárnapi ima-napon közös imádságot szerveznek budapesti központjukban, Csillaghegyen, a tájfun áldozataiért és a bajba jutottakért. A közös imádságra vallási hovatartozástól függetlenül mindenkit nagy szeretettel várnak!

További információk a www.karitativ.hu oldalon.