A Mikulással osztanak édességet Egerben a Krisna-hívők

Fodor Ételosztás, Hírek

December 6-án az egri Krisna-hívők által szervezett ételosztáson a gyermekek kedvence, a Mikulás is jelen lesz, hogy megajándékozza a rászoruló családok legkisebb tagjait.

Szent Miklós myrai püspök, a gyermekek és diákok védőszentje jámbor, gondoskodó cselekedeteivel mutatott példát az embereknek. Nevéhez fűződik Mikulás máig élő legendája és tevékenysége, amelyet kicsik és nagyok egyaránt kitörő örömmel várnak minden évben. Szent Miklós a szüleitől örökölt vagyont osztotta szét a szegények között, odaadó cselekedetéért máig szentnek tartják. A védikus szentírások a Krisna-hívő hitgyakorlók számára hasonló, önzetlen cselekedeteket írnak elő, hogy a vallás legfontosabb elvei közül a kegyesség eszméjét is megvalósíthassák életükben.

ffleger

Az egri csoport ennek megfelelően minden hétköznap 300 adag friss, meleg egytálételt és kenyeret oszt ki a rászorulóknak, lehetőség szerint gyümölccsel és édességgel kiegészítve. Az ellátottak éthordóban viszik haza az ebédet, amelyet így a családdal közösen fogyaszthatnak el – a közös étkezések családmegtartó szerepére szintén nagy hangsúlyt fektet a szervezet. Sokaknak ez az egyetlen napi étkezési lehetőségük.

ffleger2

Az Ételt az Életért Alapítvány Egri Irodája 1999-ben alapult, hogy segítse a szociálisan hátrányos helyzetűek életét az észak-magyarországi régióban. Az Árnyékszala u 42. szám alatti elosztóhelyen – a minden nap 15 órától kezdődő rendszeres ételosztáson túl – most pénteken a Mikulás édességgel is kedveskedik a gyermekeknek. Karácsonykor pedig további élelmiszercsomag- és ételosztást tart Egerben és környékén a Krisna-hívők karitatív szervezete.

Bővebb információ: Lajosházi Péter, tel: 30/228-1117, email: [email protected]
Forrás: Ételt az Életért Eger