Hozzávalók:
- 4-6db közepes méretű burgonya
- 200 g sárgaborsó liszt
- 100g fehér liszt
- csapott teáskanálmyi kurkuma
- csapott teáskanlnyi garam masala
- egy csipet bors
- só
- 3 dl víz
- Ghí vagy olaj a sütéshez
Összekeverjük kétfajta lisztet a fűszerekkel, a sóval és a vízzel. Sűrű csomómentes palacsintatésztát készítünk belőle. A tésztát félre tesszük pihenni. A burgonyákat meghámozzuk, majd felvágjuk kb fél centis szeletekre és fél puhára pároljuk, kihűtjűk,hogy könnyű legyen majd megfogni és mártogatni a tésztába. Felhevítjük a ghít vagy az olajat. Megfogunk néhány burgonya szeletet és bele nyomkodjuk a tésztába úgy , hogy teljesen befedje alul-felül és oldalt is.Egyenként lecsöpögtetjük a fölösleges tésztáól majd bele helyezzük az olajba ami akkor jó hőfokú, ha azonnal sül a pakóra. Aranybarnára sütjük, majd kivesszük és lescöpögtetjük. Csatnival és rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő:45 perc.