December 21-22. A Bhagavad-gítá megjelenési ünnepe

Fodor Hírek

Idén ismét megrendezzük a Bhagavad-gítá megjelenési ünnepét, a Gítá-dzsájantít, amelyre mindenkit szeretettel várunk!

Az ünnepen a Krisna-hívők arra emlékeznek, amikor több mint 5300 évvel ezelőtt az Úr Krisna elbeszélte a Bhagavad-gítá tanításait kedves barátjának Ardzsunának – a tanítások kötetben maradtak fenn és ma is bárki számára elérhetőek. Az ünnepség e védikus írás megjelenési napjaként vált ismertté és egy olyan különleges alkalom, amikor részt vehetünk egy igazi indiai tűzceremónián, a védikus esküvők rituáléihoz hasonlóan.

December hónapban maratoni könyvosztás zajlik szerte az országban! A könyvek kínálása, adományokért való árusítása rendkívül fontos a Krisna-hívők számára, hiszen ezeken az írásokon keresztül hitelesen ismerhetjük meg a védikus bölcsességet. Közvetítő nélkül, az eredeti szövegeket olvasva, úgy, ahogy van.

BhagavadGita

A hónapban során a Gítá-dzsájantín és Karácsony ünnepén felbuzdulva a hívek számtalan kötetet visznek magukkal könyvosztó-könyvárusító körútjukra, hogy mindenkivel megismertethessék a védikus filozófiát és tudományokat. A könyvek karácsonyi ajándékként is nagy örömet jelentenek, tudni kell azonban róluk, hogy csak a szerzetesekkel való találkozás során beszerezhetők, boltban nem lehet megvásárolni ezeket. Ennek egyik oka, hogy a könyvek és a tudás egy személyes kapcsolaton keresztül érkezik így meg életünkbe – olyan emberektől kapjuk akik már maguk is olvasták és így ajánlják is az írást.

A Gítá-dzsájantín való részvétel különleges lehetőség. A szentírás verseinek felolvasását Sríla Sivaráma Swami Mahárádzsa, az MKTHK vezető lelkésze tartja, tűzceremónia kíséretében – mi pedig bepillanthatunk ebbe a szakrális eseménybe.

Gita jayanti

Az ünnepség helyszínei és időpontjai:
Budapesti Templom: december 21. szombat 10.30 és 17.00 órától
Szeged, Petőfi-telepi Művelődési Ház: december 22. vasárnap 11.30 órától

Program: A Bhagavad-gítá verseinek tűzáldozattal kísért felolvasása, a Gítá áldásai, lakoma.

Az idei évi Gítá-dzsájantín – az előző évekhez hasonlóan – a résztvevők nem csak Bhagavad-gítákat szponzorálnak adományaikkal, hanem Sríla Prabhupáda más könyveit is, tetszés szerint. A részvétel feltétele: minimum 1 könyvcsomag (több kötetből) támogatása, amelyet azután a résztvevők elajándékozhatnak szeretteiknek, ismerőseiknek.

Részvétel kizárólag előzetes bejelentkezés alapján történhet! Jelentkezni lehet legkésőbb december 10-ig az időpont és a szponzorálni kívánt könyvcsomag megjelölésével telefonon: 06 30  600 14 59 vagy
e-mailen: [email protected].