Minden kedden és pénteken 18:00 A gondolkodó fiatalok klubja

Milyen álarcot viselsz? Merre tartasz életedben? Biztos vagy benne, hogy jó az irány? Az élet apró, de mégis az egész életet átívelő, fajsúlyos kérdéseire keressük együtt a választ. Minderről együtt gondolkodunk – ez a kulcs. Govinda Klub minden kedden 18 órától a belvárosban. Lelki sziget, ha megpihennél…

A Govinda Klub egy olyan alternatív közösségi tér, ahol hetente két estén összegyűlik egy TUDÁSRA VÁGYÓ, nyitott szellemiségű társaság, akik nem elégszenek meg a materialista életfelfogással, hanem inkább lelki tartalmat keresnek a létezésben.

Minden KEDDEN este 6-tól meghívott előadóinkkal kötetlen beszélgetések keretében olyan TUDATEMELŐ KÉRDÉSEKET ELEMZÜNK, amelyek a világról, a transzcendensről és rólunk szólnak. 
A megfelelő tudatállapotra hangolódás érdekében, a programot közös transzcendentális zenés mantra-meditációval nyitjuk és zárjuk, és az előadás megkoronázásaként pedig mindenkit megvendégelünk egy kis édességre és limonádéra. 
Az előadások teljesen INGYENESEK, mindenki számára nyitottak.

A keddi előadások mellett PÉNTEKENKÉNT 18 órától várunk mindenkit közösségi mantra estünkre, a Budapest Kírtan Jamre. 
De mit jelent a kírtan és mitől lesz belőle jam? 
A kírtan egyik alap eleme: a MANTRA. A mantra, szanszkrit eredetű szót két részre lehet osztani: manas és trayate. A manas szó elmét vagy tudatot jelent, a trayate pedig azt, hogy felszabadítani. A mantra tehát azt a hangot, illetve azoknak a szavaknak a kombinációját jelenti, amely felszabadítja az elménket, a tudatunkat.
A kírtan másik eleme: a ZENE. A kírtan megszólítja és fókuszálja az elmét, a zenét használva eszközként. Tehát a mantrákat a különféle dallamok és ritmusok segítségével megszólaltatva, a meditációnak egy dinamikus, közösségi formája válik lehetségessé. És végül, de nem utolsó sorban, a kírtan elmaradhatatlan, harmadik eleme pedig: Ti VAGYTOK! 🙂
Amikor tehát mi együtt, és a zene meg a mantra összegyúródik, abból lesz a kírtan jam. Lesznek profi zenészek és random becsatlakozók, először éneklők és sokadjára éneklők, félénkek és vagányak, nem számít, milyenek vagyunk, csak tegyük hozzá, amit tudunk, és meglátjátok milyen különleges élmény sül ki majd belőle! Összegyúrjuk, megsütjük 😀 A legédesebb ízű lesz, garantált!

Ez az esemény szintén INGYENES, várunk szeretettel!

A rendszeres heti programok mellett a nyárra sok-sok extrával – táborok, gyalogos zarándoklat, fesztiválok, stb. – készülünk. A részleteket keresd a www.govindaklub.hu oldalon vagy a https://www.facebook.com/govindaklub.hu/ -n.

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)
  • Cimkék: