Étel- és csomagosztás Somogyvámoson

Fodor Ételosztás, Hírek

Krisna-völgy és Somogyvámos falu együttműködésének szép példája a karácsony előtti közös készülődés, melyben a helyi Krisna-hívők jótékonykodással vesznek részt. Egy ilyen kis településen a lakosok közössége ilyenkor sokkal szorosabban összekovácsolódhat, hiszen a családok olykor bevonják egymást az ünnepek előtti tevékenységekbe. A falu és a völgy lakói személyesen is ismerik egymást, ezért nehéz olyan embert találni, aki itt teljesen magára maradna.

Minden évben advent idején tartják a faluban az idősek napját, amelyen az Önkormányzat is átadja támogatását, de Krisna-völgy képviselői is ajándékcsomagokkal és zenés műsorral kedveskednek a helyi 120 szépkorúnak. A hívők egy-egy élelmiszercsomaggal lepik meg majd a vendégeket, mely nem csak szárazárut, de gyümölcsöket is tartalmaz.

A gyerekek várva várt Mikulásünnepén a Polgármesteri Hivatal udvarán, a mívesen megépített Betlehem mellett a falusi télapó osztja zsákjából az ajándékokat és persze a virgácsot is december 6-án. Ide nem csak a falu, de Krisna-völgy gyermekei is meghívást kaptak.

somogyvamos

Karácsony előestéjén, december 23-án Krisna-völgy fiatal lakói járnak házról-házra, hogy meleg étellel kívánjanak boldog ünnepeket a község mind a 650 lakosának. Az indiai menüt osztó csapat általában hosszasan időzik minden egyes háznál, hiszen ez a beszélgetés, és a jókívánságok átadásának ideje is. A személyes kapcsolatok még szorosabbra fonódnak az önzetlen segítségen keresztül.

Krisna-völgy és Somogyvámos együttműködése valóban a toleranciának, együttgondolkodásnak, egymás segítésének megnyilvánulása, melyre büszkék vagyunk. Így is lehet.