Lélek-kapu Fesztiválon jártunk (Fotókkal)

Fodor Hírek

09.21. Pécs
A több hónapnyi tervezés, szervezés aznap vált valósággá. Még a hajnali indulás is izgalmakkal telt, hisz minden el nem vitt dolog/személy bizony igen hamar elérhetetlen távolságba került volna. De szerencsére minden jól alakult. Még az időjárás is, hisz kellemes, kora őszi időjárás nem csak hangulatjavító volt, hanem kicsábította az embereket is otthonról. A helyszínről tudtuk, hogy szuper helyen van, Pécs legforgalmasabb sétálóutcái találkozásánál, de kiderült, hogy aznap több komoly rendezvényt is szerveztek oda, így közvetlenül az utcáról is tudtunk beinvitálni vendégeket. Akik jöttek is szép számmal. Érdekes kísérlet ez a fesztivál, hisz egyszerre több helyszínen is történnek a dolgok és folyamatosan egész nap. Nagy siker övezte a főzőtanfolyamot Hemangi vezetésével, aki bizony alaposan bevonta az odagyűlteket. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola végzős hallgatói nem csak a színpadon tartottak gyönyörű bemutatót, hanem egy külön teremben a gyakorlatban is oktatták a bátor jelentkezőket. Az asztrológiánál mindig sorban állás volt és a gyereksarokban is mindig alkotott egy pár csöppség. Puspaván mataji pécsi konyháját már sokan ismerik a helyiek közül, most itt is lehetett fogyasztani a finomságokat. A kirakodóvásárnál is mindig volt érdeklődő. Persze a fő színpadi program sem volt elhanyagolva. Zene– és táncbemutatók, izgalmas előadások, pantomim színdarab és még sok más érdekesség vonzotta be a vendégeket. Sokan észre se vették, de a fél napjukat nálunk töltötték.

Kecskemét 09.22.
Az egy-egy kisbusznyi Krisna-völgyi és budapesti csapat az éjszakát már a kecskeméti szálláshelyen töltötte, ahonnan már kora reggel a helyi Ifjúsági Házhoz vándorolt, hogy ott is felépítse a kis lelkivilágot. Bár ez a helyszín is a város szívében volt, itt, talán a vasárnap miatt, nem volt akkora forgatag az utcákon. De szerencsére így is sokan jöttek, hisz a nagyterem közvetlenül az utcára nyílt és becsábította az arra járókat. A jó idő ide is elkísért minket és a tágas és hangulatos belső udvaron sokan ültek oda a bhaktákhoz egy kis beszélgetésre. A program lezárása itt is a Nitai-Bhavana prabhu vezette Visnu-projekt „koncertje” volt, amit Kecskeméten különösen lelkesen fogadtak, többször visszatapsolták őket, és a végén a székeket félrerakva nagy táncolás is kerekedett belőle.

08.28. Budapest
Bár a főváros hazai pályának számít, mégis izgultunk miatta. A vidéki városokban a lakosok létszáma a szűk keresztmetszet, Budapesten a sok egyéb program vonzza el az emberek figyelmét.

A helyszín is vadonatúj volt, itt még sohasem tartottunk programot. A külső kerületekben, sok jó művelődési ház van, de a most egy jól megközelíthető, hangulatos helyet akartunk. Az Angyalföldi Ifjúsági Ház ilyen, és szerencsére az időjárás is mellénk állt, a programok jórészét a kertben lehetett megtartani.  A gyerekek például nem csak lelkesen festették a kis gipsz szobrokat, hanem amikor elfogytak, akkor öntöttek is újakat.

A büfé is nagy népszerűségnek örvendett, volt minden a tradicionális indiai ételek mellett, szendvicsek, sütik és palacsinta is kaphatóak voltak.

A Visnu itt is fergeteges koncert/kirtant tartott megtáncoltatva mindenkit.

08.29. Eger
A felkelő napot már az autópályán láttuk meg vasárnap. A vidáman érkező csapatunkat először nem akarta beengedni a harcias takarító néni a művelődési házba, de aztán egy kis telefonálgatás után sikerült megoldani a hatalmas problémát és hamar megszálltuk a sokat látott helyet.  Annak idején sok fesztivál volt itt, most folytattuk a sort.

Rengeteg családos jött sok gyerekkel, akik nagyon élvezték a nagyterem hátuljában kialakított gyerekjátszót. A csöppségek szempontjából abszolút rekord. Voltunk harinámozni a belvárosban, ami szerencsére közel volt. A lelkes kis csapatot kedvesen fogadták a helybéliek és a turisták.

Mire visszaértünk szokás szerint körbevették a lelkes rajongók Hemangi főzősuliját, és Sasileka asztrológiájánál is sorban állás volt, míg a színpadon a bámulatos jóga-bemutató zajlott. Ezt a napot is Sivarama Maharaja bölcs szavai és közös éneklés zárta…