Neked is a füleden jön ki a világ?

Admin Govinda Klub

Minden jól van ezen a legeslegjobb világon?! Neked is a füleden jön ki a sok hazugság? Az anyagi élet hullámvasútján egyik nehézség a másikat követi. Fogyassz, fejlődj, pörögj, rohanj! Kiszállnál? Változtass, ha megpihennél!

A jelenlegi világ, amit fogyasztói társadalomnak neveznek, csupán ígérgeti az embernek a boldogságot. Ezt már biztosan észrevetted. Anyagi szinten a boldogság mindig átmeneti. Van kezdete és vége. A lélek számára, akik igazából vagyunk, az ilyen átmeneti boldogság nem nyújt teljes elégedettséget, csak parányi élvezeteket, amelyek olyanok, mint a vízcseppek a sivatagban. Nekünk örök boldogság kell. Kellene… De hogyan érhetjük el? Konkrétumok érdekelnének?

A bölcs szemlélete
Lelki tudás hiányában mindenki az érzékei kielégítése érdekében dolgozik, boldogságot remélve. Ismerve valódi azonosságát, egy bölcs ember a boldogságát máshol keresi. Sokan felismerik azt, hogy az anyagi világ végső soron csak a nehézségek és szenvedés színtere, azonban egy pozitív alternatíva hiányában tehetetlenül újra-és újra próbálkoznak kicsavarni a száraz szivacsot.

Śrīla Prabhupāda a Srímad-Bhágavatam 7.5.30. vers magyarázatában a következőket mondja: Akik az anyagi feltételeken próbálnak javítani, azok azt rágják, ami már meg van rágva. Mindeddig senki sem tudta tökéletessé tenni az anyagi feltételeket, de az emberek életrõl életre, nemzedékrõl nemzedékre próbálkoznak, és újra meg újra kudarcot vallanak.”

Terhelt világunkban ritka kincs: az emberi élet
Létezésünk örök alapokon nyugszik, és mindig van lehetőségünk változtatnunk azon, hogy a következő életünkben hova kerülünk. Az emberi test, habár ideiglenes, egy nagyon ritka kincs, amit nem szabad eltékozolnunk. Változtassunk az életünkön! A változás természetéről és gyakorlatáról fogunk a következő Govinda Klub programon beszélgetni, április 30-án 18 órai kezdettel, arról, hogy hogyan tudunk jobb emberré és boldogabbá válni, ha felismertük az anyagi világ hiábavalóságát.

Várunk Téged is sok szeretettel!

Govinda Klub 20130430