Készülődés karácsonyi ételosztásainkra

Fodor Hírek, Kiemelt, Médiatár, Videótár

A hónap során egymást követik a különböző kiemelt akciók, rendezvények. Sajnos kapacitásaink nem végtelenek – bár az elmúlt években az egyre növekvő igényekkel párhuzamosan programjainkat is folyamatosan igyekeztünk bővíteni. Karácsony közeledtével az igen összetett és vegyes klienskörünk szinte minden elkülöníthető csoportja számára személyre szabott, speciális igényeiknek megfelelő ünnepi akciókkal kedveskedünk.

Budapesten hajléktalan emberek kórházába készülünk mind kulturális programmal, mind élelmiszer-ajándékokkal. A Fogyatékkal élők Világnapja alkalmából e hátrányos helyzetű csoport, kicsit később pedig nagycsaládos ellátottaink számára rendezünk külön rendezvényt. A VII. kerületi önkormányzattal közös vendégséget tartunk karácsony előtt, ahol szintén színes programokkal várjuk állandó ellátottainkat. A programsorozatot a megszokott háromnapos Blaha Lujza téri osztás zárja majd, amely méltán nevezhető Budapest legnagyobb karácsonyi élelmezési akciójának.

Mindeközben vidéki telephelyeinken is lázas a készülődés: Pécsett és Egerben már Mikulás nap alkalmából is kiemelt akciókat szervezünk. Karácsonykor pedig még ennél is több településen és városban csatlakoznak önkénteseink a segélyprogramhoz, például Miskolcon, Debrecenben, és Somogyvámoson. is ünnepi akciókkal. Mindemellett 100 tartós élelmiszer csomagot küldünk ki az ország eldugott, halmozottan hátrányos térségeiben élő rászorulóknak, így próbáljuk a lehető legtöbb ember számára szebbé varázsolni az ünnepet, hiszen tudjuk, milyen nehéz nélkülözésben tölteni ezt az időszakot mind a szülőknek, a gyerekeknek és a magányosan élő időseknek.

Részletek >>