Óbudai családi nap a Krisna-hívőkkel!

Fodor Család, Hírek

Szombaton Gyermeknap alkalmából ünnepi kavalkád várja a Flórián tér közelében nemcsak az Óbudán élők gyermekeit, de azokat is, akiket érdekel a Krisna-hívők életmódja és India kultúrája. Zene, a hölgyek díszítése, ékszerezése, szent szimbólumok, édességek, illatok, színvilág –  tradicionális elemek a mesés Keletről.

A program hatékony megvalósulásához rengeteg civil önkéntes ajánlotta fel segítségét, így a gyermekek által közkedvelt elemekkel is színesebbé válik a rendezvény, mint például egy tűzoltó autó kipróbálásának lehetősége, léggömbök, bűvészmutatványok, lufihajtó bohóc ajándékai várják a kicsiket.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat saját működtetésű segélyszervezete, a Békásmegyeren élő gyerekek számára reggeliztető programot működtető Összefogás Óbudáért Egyesület által képviselteti magát, mely műveltségi teszttel és meglepetésekkel várja a helyszínen a csemetéket.

A kulturális rendezvény mellett a program keretében a Krisna-hívők a tőlük megszokott módon nagy mennyiségű tartós élelem szétosztásával is igyekeznek könnyíteni a családok szűkös mindennapjait. A támogatásban a kerületi családsegítő által kijelölt személyek részesülhetnek.

obudai_csaladi2013