Szent helyek megnyilvánulása Krisna-völgyben

Fodor Hírek, Krisna-völgy

Krisna-völgy lankáin lépésről lépésére az odaadás és istenszeretetet által nyilvánultak meg azok a szent helyek, amelyek jellegüknél tanításaiknál, mondanivalójuknál fogva nem különböznek az Úr Krisna születési helyétől, az indiai Vrindávana faluban végrehajtott kedvteléseitől, cselekedeteitől. Krisna-völgyben a csodálatos kis kúpszerű építmények e tettekre emlékeztetnek bennünket, szent helyeket jelölnek a maguk letisztult finomságával. A szent helyeket a hívők zarándoklat jelleggel, ún. parikramá alkalmával látogatják. A völgyben felelhető szent helyek fokozatos megjelenéséről Sivaráma Swami, a Krisna-hívők magyarországi vezető lelkésze adott ki nem régiben egy feltáró művet, a Nava Vraja Mahimá című alkotást.

 

Egy szent hely története
A 20 éves Krisna-völgy rendezvénysorozat egy bárhol és bárki számára elérhető elemeként, egy újdonsággal szeretnénk meglepni a Krisna-tudat filozófiája és kultúrája valamint életmódja iránt érdeklődőket.

A Krisna-völgy 20 éves jubileumi ünnepségsorozat keretében készítettünk egy majd másfél órás filmet, amely végigköveti e 20 esztendő eseményeit, legfontosabb történéseit, lépésről lépésre. Archív felvételeken láthatjuk a völgy fejlődését, a templomépület és Krisna-völgy épülését, kiteljesedését a kezdetektől, egészen napjainkig.

A következő hónapokban itt a krisna.hu oldalon részleteket tekinthetnek meg a jubileumi alkotásból, ízelítőt adva e páratlan vállalkozás növekedéséről. A teljes film megvásárolható Krisna-völgyben és a budapesti templomi shopban.