A hely, ahol a szív megolvad…

Fodor Hírek

Krisna-völgy egész évben várja látogatóit virágzó ligeteivel, nyugodt békéjével, ám július 18-20 között megelevenedik a máskor oly nyugalmas táj, kezdődik a Búcsú! A háromnapos családbarát fesztiválon megismerkedhetnek az ősi India kultúrájával, tradicionális viseleteivel, gasztronómiájával és filozófiájával. Bepillanthatnak ugyanakkor a hagyományos ökofalvak életvitelébe is, hiszen Krisna-völgy 270 hektáros önfenntartó közösség – a legnagyobb Európában. A színpadon tánc, zene, színdarabok és jógabemutatók közül válogathatnak. A völgy szíve, a gyönyörű templomépület és a központi oltár korlátlanul fogadja a vendégeket. Az étteremsátrak többféle indiai, és hazai szabadtűzi vegetáriánus finomságokat kínálnak. Mellette több kilométer hosszan kézműves és biotermékek vására várja az érdeklődőket, az ékszerektől, a kozmetikai szereken át, a textíliákig, parfümökig és gyógynövényekig minden hasznos és egészséges termék beszerezhető.

frangiAz idei kuriózum, a frangipáni vagy templomfa botanikai kiállítás, amely egyedülálló Magyarországon. Illatával igazi transzcendens atmoszférát teremt, ugyanis finom aromája éppen az tobozmirigyet, vagyis a misztikus harmadik szemhez kapcsolódó agyi területet stimulálja. Biztosan nem véletlen, hogy a polinézek ilyen füzérekkel fogadták ellenségeiket…

Az idei évben kiemelten gondoltunk a gyermekekre is: vetélkedők, játszóház, változatos gyermekfoglalkozások, pónilovaglás, a Noé Állatotthon kisállat simogatója, kézműves fagylalt és szabadtéri játékok várják a legkisebbeket.

bucsu.krisnavolgy.hu

 

(A cikk eredetileg megjelent a Blikk című napilapban.)