„A megváltás útjai”

Admin Vallásközi - Konferenciák

Február 25-én elkezdődött a Faludi Ferenc Akadémia által kezdeményezett katolikus – Krisna-hívő párbeszéd.

Az érdekfeszítő beszélgetés résztvevői Nemeshegyi Péter SJ (SzHF) és Dr. Szabó Csilla (Asta Szakhí déví dászí), történész, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanára voltak. Párbeszédük három fő kérdés köré épült: (1) ki Isten, (2) mi a hit és (3) mi a tettek szerepe. Szinte megtelt a 200 fős előadóterem, hogy a két tradíció igényesen kidolgozott előadását halhassa. A párbeszéd során mindkét előadó arra törekedett, hogy a számukra kijelölt témáról egy átfogó, hiteles képet adjon. A nagy érdeklődésnek köszönhetően, a szervezők rendhagyó módon időt biztosítottak a közönség számára, hogy a program hivatalos vége után, kérdéseket tehessenek fel mindkét előadónak.

A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetének tagjai a legfelsőbb, személyes Isten iránti szeretetet tekintik a vallásgyakorlat legmagasabb rendű formájának. Elismerik és tiszteletben tartják e vallásgyakorlatot más teista hagyományokban. Elismerik a hiteles önmegvalósítás és az abszolút igazság keresése mindazon útjainak lelki értékeit is, amelyekben a személyes istenség fogalma nem nyilvánvaló. A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete a saját hívei és más vallású emberek közötti párbeszédet lehetőségnek tekinti arra, hogy meghallgasson másokat, és megértse, miben hisznek ők, mit tartanak fontosnak, valamint, hogy hangsúlyozza a kölcsönös megértést és bizalmat.

A párbeszéd következő rendezvényének időpontja: március 11. 19:00 óra

Hankovszky Tamás (PPKE) és Isvara Krisna Dász (Tasi István), kultúrantropológus, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanára fognak beszélgetni.

Témájuk címe: „Ciklikus világfolyamat vagy előrehaladó történelem”.

Helyszín: Párbeszéd Háza (Faludi Ferenc Akadémia), VIII. Budapest, Horánszky utca 20.