Béke az egész világon

Admin Vallásközi - Konferenciák

A United Relations Initiative (URI) képviseletében, 300 békezarándok látogatott el Mayapurba, Indiába, hogy részt vegyen a szervezet idei világtalálkozóján. November 30-án került sor a Kezdeményezés a Vallási Együttműködésért (URI) gyűlésének hivatalos megnyitójára, melynek során a Krisna-hívők kulturális programmal üdvözölték az odaérkezett különböző vallású vendégeket.

„A történelemkönyvek jegyezni fogják, hogy amíg november végén bizonyos csoportok Bombay ellen indítottak támadást, addig zarándokok látogattak el Mayapurba a világ minden tájáról azzal a céllal, hogy megállítsák világszerte az erőszakot. Ezt úgy érhetjük el, hogy túléljük e helyzeteket.” – jegyezte meg William E. Swing püspök a világtalálkozó megnyitóján.

A konferenciát megelőző este a vendégek felajánlásokat tettek együtt Föld Anya és a szent Gangesz részére áldásért imádkozva, hogy még több vallásközi közösség alakulhasson ki a világban. A megnyitó során a különböző vallású résztvevők közösen gyújtottak gyertyát a világbékéért.

Sríla Bhakti Purusottama Szvámí, a Krisna-hívők mayapuri központjának vezető helyettese megköszönte a URI képviselőinek, hogy Mayapurba látogattak, valamint bátorította őket további találkozók megtartására ezen a helyszínen.

Köszöntőjében kihangsúlyozta, milyen fontos szerepet tölt be Mayapur olyan közösségek létrehozásában, melyek a szeretetben és hitben gyökereznek. “Ez Srí Csaitanja Maháprabhu születési helye, Aki arra tanított mindenkit, hogy szeresse Istent és az Ő egész teremtését.”

Charles Gibbs, a URI elnöke beszédében visszaemlékezett Dr.T.D. Singhre (Sríla Bhakti Szvarupa Damodára Szvámíra), aki jelentős mértékben hozzájárult a vallásközi kapcsolatok építéséhez, továbbá nagy vágya volt, hogy a URI egyszer Mayapur szent földjén rendezze meg találkozóját.