Főiskolánk januárban és februárban induló tanfolyamai

Admin Budapest programajánló, Oktatás, Programajánló

ALAPFOKÚ VÉDIKUS ASZTROLÓGIA TANFOLYAM (1 ÉVES)

ÚJ TANFOLYAM A BHAKTIN!!!

Első alkalom: 2015. január 4. (vasárnap) 10:00-17:00 óra között

A kurzus időtartama: 1 év (12 alkalom). Az órák minden hónap első vasárnapján 10:00-17:00 óra között kerülnek megtartásra.

A Védikus asztrológia (szanszkrit nyelven Jyotish Shastra) Indiából származó, több ezer éves tudomány, amely az emberiség legrégibb szentírásainak, a Védáknak is a részét képezte.  A védikus asztrológia célja a tudatosodás, az a felismerés, hogy milyen karmával, lelki adóssággal jött valaki a világra. Segít rálelni azokra az ösvényekre, amelyek fontos szerepet játszhatnak az ember céljainak elérésében, sorsfeladatának teljesítésében. A tanfolyam célja, hogy biztos asztrológiai alapot adjon a résztvevők önmegismerésének kiteljesedéséhez, illetve előkészítse a magasabb szintű asztrológiai tudás befogadását.

Oktató: Saródy Judit asztrológus és integrál asztroterapeuta

KEZDŐ JÓGA TANFOLYAM

2015. január 6. (kedd) 18:45-20:45 óra között

Kezdő jóga tanfolyamunk 10 alkalmas, 10 héten át hetente egyszer, alkalmanként 2 órán át tart. Alapoktól induló tanfolyamunkat teljesen kezdők és újrakezdők számára ajánljuk.

Oktató: Képes Andrea

JÓGA WORKSHOPOK – Fogyasztó és méregtelenítő workshop

2015. január 11. (vasárnap) 10:00-13:00 óra között

A 3 órás workshop célja, hogy alapos ismeretet szerezzünk a jógagyakorlatok kedvező élettani hatásairól valamint precíz kivitelezéséről. A workshop során a hatha-jóga elemeit felhasználva megtámogatjuk a szervezet természetes anyagcseréjét és méregtelenítését. A speciálisan kombinált, dinamikusan és statikusan kivitelezett ászanák és pránájámák segítségével mélyen hatottunk a kiválasztó és a méregtelenítő szervrendszerre. Erősítjük a vér- és nyirokkeringést, fokozzuk az emésztés erejét, intenzíven beindítjuk a szervezet belső öntisztuló folyamatát, amely kedvezően befolyásolja az ideális testsúly kialakulását.

Oktató: Medvegy Gergely

KEZDŐ JÓGA TANFOLYAM

2015. január 21. (szerda) 17:00-19:00 óra között

Kezdő jóga tanfolyamunk 10 alkalmas, 10 héten át hetente egyszer, alkalmanként 2 órán át tart. Alapoktól induló tanfolyamunkat teljesen kezdők és újrakezdők számára ajánljuk.

Oktató: Medvegy Gergely

JÓGA WORKSHOPOK – Kéztámaszosés fordított testhelyzetű ászanák

2015. február 1. (vasárnap) 10:00-13:00 óra között

A 3 órás workshop célja, hogy alapos ismeretet szerezzünk a jógagyakorlatok kedvező élettani hatásairól valamint precíz kivitelezéséről. A workshop során erősítjük, valamint nyújtjuk a felső végtag, vállöv és hát izmait. Megtanuljuk, hogyan kell a kéztámaszos ászanák kivitelezése során a test izomzatával dolgozni. Továbbá rávezető gyakorlatokat ismerünk meg a fordított testhelyzetek elsajátítására és begyakoroljuk, hogyan kell precízen felvenni-kitartani ezen ászanákat…

Oktató: Medvegy Gergely

JÓGAOKTATÓI TOVÁBBKÉPZÉSEK – Páros gyakorlatok alkalmazása a hatha jógaórák kereténbelül

2015. február 15. (vasárnap) 10:00-18:00 óra között

A kontakt gyakorlás párban, vagy akár két segítővel végrehajtott gyakorlatok, amelyek során a segítő(k) a fizikai kontaktus által vezetnek az adott ászana pontosabb, kifinomultabb megvalósítása felé. Alkalmazható hibajavításra, testrészek pontos helyzetbe hozására, az ászanák helyes megtartására, a gyakorlatok elmélyítésére, az erővonalak és izommunkák rávezetésére. A képzés során ezen lehetőségek módszertanát és gyakorlatát ismerjük meg.

Oktató: Medvegy Gergely

JÓGA WORKSHOPOK – Teljestestet átmozgató hosszú gyakorlás

2015. február 22. (vasárnap) 10:00-13:00 óra között

A 3 órás workshop célja, hogy alapos ismeretet szerezzünk a jógagyakorlatok kedvező élettani hatásairól valamint precíz kivitelezéséről. Ezen foglalkozás alkalmával az ászana és pránájáma gyakorlás a durva fizikai, az energetikai (pránikus) és a finom fizikai (mentális) test szisztematikus és teljes átmozgatásával, illetve energetizálásával kiegyensúlyozza a szervezet működését. Annak érdekében, hogy az említett egyensúly bekövetkezzen, meghatározott sorban követik egymást a gyakorlatok. A gyakorlatsor a gyökércsakrától a koronacsakráig minden fő energiaközpontot harmonizál. A testhelyzetek a belső szerveket is átmasszírozzák, így az egyes szervrendszerek működése javul.

Oktató: Medvegy Gergely