Állatok Karácsonya a NOÉ Állatotthonban

Admin Gyerekeknek, Hírek

December 14-én részt vettünk az Állatok Karácsonyán, a NOÉ Állatotthonban. Forró almás fahéjas halavával, és karácsonyi zenével igyekeztünk hozzájárulni az esemény ünnepi hangulatához. Nagyon jó volt látni, hogy a reggel üresen tátongó adománygyűjtők, pár óra alatt megteltek. Köszönjük a meghívást!

A valódi állatvédelemről
Sok vegetáriánus, közöttük sok Krisna-hívő nem hangoztatja, hogy ő állatvédő. Nem tartja szükségesnek, hiszen legtöbbünk az állatok iránti együttérzésből mondott le a húsos ételek élvezetéről. Szerintem jogos gondolat, hogy ha húsmentes étrendünkkel évi több száz állatot mentünk meg a vágóhíd borzalmaitól, állatvédők vagyunk a javából!:) Természetesen, amíg naponta sok százezer állatot mészárolnak le, használnak állatkísérletekre, dobnak ki az utcára, nem dőlhetünk elégedetten hátra, hogy megtettük a magunkét. Az, hogy mivel tudunk hozzájárulni egy békésebb világhoz, változó időnk, pénzügyi lehetőségeink, habitusunk szerint.

Krisna-völgyi farmunkon számtalan módon igyekszünk segíteni az állatok biztonságos, természetes életét. Nem vadászunk, halászunk, nem mérgezzük őket növényvédő szerekkel. Ugyanakkor a tavakat, mocsarakat, cserjéseket, erdőket alakítunk ki, életteret adva ezzel számtalan állatfajnak. Az elmúlt évtizedek tudatos munkájának eredményeképpen a Somogyi-dombság szívében mára csodálatos, gazdag élővilággal rendelkező farmot talál a látogató.

A tapasztalatainkat oktatjuk is, reménykedve abban, hogy lesznek, akik követik ezt a példát, és egy természetközelibb életet adhatunk át a következő generációnak. Nagy örömömre elérkezett az a pillanat, amikor a Krisna-hívő közösségként legfontosabbnak ítélt feladataink, mint a lelki oktatás, a szegények élelmezése, a biogazdálkodás fejlesztése jól haladnak, és van kapacitásunk más szervezettekkel együttműködve támogatni azokat az egyéb célokat, amelyek elveink szerint nagy jelentőséggel bírnak.

A NOÉ Állatotthon munkatársaival hasonló nézeteink vannak az állatvédelem alapjairól, fejlesztésének lehetőségeiről, így az év elején elkezdtünk együtt dolgozni, segíteni egymást. Meglátásom szerint nagyszerű, hogy a közös célokat szem előtt tartva támogatjuk, színesítjük, tartalmasabbá tesszük egymás rendezvényeit. Aki pedig szeretné jobban megismerni egymásra találásunk történetét, meghallgathatja az alábbi riportban, amelyet közösen adtunk Kinga Schneiderrel, a Civil Rádió Gauranga című műsorában.

Dharmista déví dászí