Ideiglenes oltárra költözik Rādhā-Syāma Krisna-völgyben

Fodor Hírek

2014. év elején kezdtük el az előmunkálatait a Krisna-völgyi oltár és kiszolgáló helységeinek felújítására. Az év során a krisna.hu oldalon, valamint az e célra létrehozott facebook oldalon https://www.facebook.com/temple.renovation tájékoztattuk az érdeklődőket a tervekről, és a munkafolyamatokról.

A jelenlegi oltár több, mint 20 éve készült el a mūrtik Śrī-Śrī Rādhā- Śyāmasundara beavatására.

Erőforrások és idő hiányában az oltár felé magasodó kupola (siṁhāsana) gipszből készült el, ami a napi használat, folyamatos igénybevétel következtében mára porladásnak indult. A rendszeres javítás sajnos nem megoldás, hiszen ezen anyagot nem szokás ilyen mértékű igénybevételnek kitett területeken használni.

A jelenlegi felújítási munkálatok célja, hogy egy hasonlóan szép kivitelű, de tartós anyagokból (tölgyfa, márvány) elkészülő kupola díszítse az oltárat. Ezzel egyidejűleg jobb minőségű, szebb márványburkolatot kap az oltár padlózata, oldala, padlófűtést szerelnek be, valamit a nyílászárók cseréje is megtörténik.

Radhe Syama

A terveket már bemutattuk, de szeptember végén a felújítás új fázisba lép. A kupola és a márvány intarziák elkészülésével, elkezdődik a régi oltár lebontása, és az új elemek beépítése.

A tervek szerint 3 hónap áll a munkások, majd a művészek rendelkezésére, ahhoz, hogy Rādhā-Syāma elfoglalhassa megújult lakhelyét.

A munka nem csak a mesterembereket teszi próbára, hanem a pūjārīkat (az imádatot végző papokat) is, hiszen szeptember végén egy szépen megrendezett fesztivál keretében Rādhā-Syāma egy ideiglenes oltárra költözik. A nehezített körülmények ellenére a mūrtik színvonalas imádata a felújítás alatt is folytatódik.

Ez a komoly szolgálat kihívást, és nagy erőfeszítést jelent a bhaktáknak, de a résztvevő munkásoknak is.

A munka kivitelezése mellett szintén nagy kihívást jelent a költségek előteremtése. Rādhā-Syāma és Krisna-völgy nemzetközi hírének köszönhetően érkeznek adományok a világ minden tájáról. Jelenleg a teljes költségvetés fele áll rendelkezésre, így továbbra is várjuk az adományok érkezését.

Kérünk minden kedves Olvasót, hogy lehetőségei szerint járuljon hozzá adományával az oltár megújulásához, örök szolgálatot ajánlva ezzel az Úrnak.

A facebook oldalunkon részletes bemutatót láthatnak, mind a munkálatokról, mind a tervekről.

Megtekinthető továbbá a Bhagavad-gītā exkluzív kiadása, amely limitált 1.000 példányban került kinyomtatásra. A nagy része már Indiában, és nemzetközileg gazdára talált, de pár darab még rendelkezésünkre áll, aminek megvásárlásával támogatható Rādhā-Syāma oltárának megújulása.

Részletes információ

https://drive.google.com/file/d/0BychnRQ5tnXxSEFoMVNUNndQbmc/edit?usp=sharing

Emailben: [email protected]

Információk az adományok eljuttatásához

Amennyiben szeretnél szolgálatot ajánlani Rādhā-Śyāmasundarának, és lehetőségeid szerint támogatni kívánod oltáruknak, lakhelyüknek felújítását, adományodat az alábbi módokon juttathatod el:

Banki befizetés/ átutalás:
Számlatulajdonos neve: Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Számlatulajdonos címe: 1039 Budapest Lehel utca 15-17.
Bank neve: Kereskedelmi és Hitelbank
Bankszámlaszám: 10400951-49574954-48551110
PayPal:  [email protected]

További információ: https://www.facebook.com/temple.renovation