Ismét a Blahán – nagyszabású ételosztás Húsvét alkalmából

Fodor Ételosztás, Hírek

Április 19-én, 12 órai kezdettel a Krisna-hívők „Ételt az Életért Programja” kiemelt rendezvénnyel várja a rászorulókat. A mindennapos ételosztásokkal ellentétben ez az akció ismét a Blaha Lujza téren kerül megrendezésre.

Az Ötvenhatosok terére (volt Felvonulási térre) költözetett mindennapos krisnás ételosztást Húsvét szombaton kivételesen régi megszokott helyén, a Blaha Lujza téren bonyolítják le. A kiemelt akción 1300 embert látnak vendégül egy tál meleg ebéddel, valamint tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomaggal. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége Ételt az Életért Szegényélelmezési Missziója az újabb kiemelt ételosztással szeretné felhívni a figyelmet a hátrányos körülmények között élő családok és gyermekek megsegítésének fontosságára – arra, hogy egy kis odafigyeléssel és gondoskodással az emberek legalapvetőbb szükségletei már kielégíthetők.

Az élelmiszercsomagban közel húszféle termék, főleg alapvető élelmiszerek szerepelnek, de a gyerekekre gondolva csokoládé, gyümölcsjoghurt, müzliszelet, és nyalóka is lesz az ajándékok között. A csomagok egyenkénti értéke kb. 3000 Ft. A rendezvényen a meleg étel mellett 260 liter limonádé, 130 kg kenyér és 130 liter halava – indiai édesség – is kiosztásra kerül. Az élelmiszer segélycsomag lehetővé teszi, hogy a szegény családok feltöltsék kimerült készleteiket és azokon az ünnepnapokon is tudjanak étkezni, amikor a mindennapos ételosztások és az egyéb szociális szolgáltatások szünetelnek. A rendezvény, noha Budapesten kerül megrendezésre, több Pest megyei település lakójának is segítség lehet. (Ugyanakkor más településeken bővítik a rendszeres ételosztást az ünnep alkalmából, pl. Egerben a hagyományos pénteki ételosztás keretében plusz ajándékokkal, játékokkal és édességgel kedveskednek a gyermekeknek.) Az akció keretében külön figyelmet kapnak a gyerekek, hiszen egyre több gyermekes család tűnik fel ezeken az alkalmakon. A program megvalósításához több mint 100 ember, szerzetesek, Krisna-hívő gyülekezeti tagok, és civil önkéntesek járulnak hozzá.

Az akció a 13600-as adományvonal hívásával, a 33-as kód tárcsázásával támogatható.

www.karitativ.hu