Krisna-hívők látogatása a Pápai Református Kollégiumban

Admin Vallásközi - Egyházközi találkozók

Krisna-hívők is részt vettek és ünnepi beszédet mondtak, Dusicza Ferenc, az RTL Klub vallási műsorainak riporterének lelkészavatóján. Az ünnepi programot követő szeretet vacsorán megismerkedtek Köntös László főjegyzővel és más egyházi személyekkel is. Így jött létre a múlt héten egy újabb vallásközi találkozó.

Sokunknak az irodalom órákról Jókai és Petőfi jut eszébe a pápai kollégiumról. Az ő eredeti kézírásukat is megtekinthették azok a Krisna-hívők, akik nemrég Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője meghívására Pápára látogattak.

A vallásközi párbeszéd jegyében Köntös László a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója valamint Govardhana dász, a Krisna-hívők kommunikációs képviselője és néhány kollégája kötetlen, baráti hangulatú beszélgetést folytattak.

A könnyed, jó hangulatú talákozón beszélgettek a két egyház szerkezeti felépítéséről, saját tapasztalataikról, a résztvevők megismerkedtek a könyvtárral, a levéltárral, illetve az ahhoz tartozó kiállításokkal is. Láthattak i.sz. 4. sz-ból való kézzel írott, görög Biblia-másolatot, sőt még egy múmiát is.

Köntös László a pápai egyház presbitere, Princetonban szerzett magiszteri fokozatot, néhány évig pedig egy minnesotai közösség lelkésze volt. Jelenleg az Egyházi Könyvtárak Egyesülése elnökségi tagja, 2008-tól a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője, 2000-ben Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki.

A kapcsolat valószínűleg tovább folytatódik, hiszen Govardhana dász Somogyvámosba, egy Krisna-völgyi látogatásra hivta meg Köntös Lászlót és kollegáit.

A találkozó előzményéről szóló cikk itt olvasható.