Krisztus és Krisna

Admin Vallásközi - Konferenciák

Az április 22-ei előadás a “Krisztus és Krisna” címet viselte. A katolikus felfogást Puskás Attila, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Dogmatika Tanszékének vezetője, a hittudományok doktora, a Krisna- hívő álláspontot pedig Sivaráma Szvámí, a Magyarországi Krisna- tudatú Hívők Közössége vezető lelkésze képviselte. A programnak természetesen most is a Párbeszéd Háza adott otthont.

Sivaráma Szvámí előadásában, kiemelte, hogy Isten mindennek a forrása, a Legfelsőbb Személy, akinek személyes formája, lelki teste van. Az ember céljának az kell hogy legyen, hogy gyakorolja, megtanulja, újra felélessze az Isten iránti önzetlen szeretetet. Hiszen csak a tiszta szereteten át láthatjuk Őt. Előadását végül azzal zárta, hogy hűen kell követnünk valamelyik szentírást, és magunkon be kell bizonyítanunk, hogy az működik.

Puskás Attila előadásában a keresztény teológia központi tanítását a megváltás kérdését magyarázta el. Kifejtette, hogy Isten Krisztuson keresztül testesül meg, és hogy Krisztus ember és Isten egyidejűleg.

A két előadó a hivatalos program után is tovább beszélgetett, a moderátor pedig a szokásos módon összegezte az előadások kulcs gondolatait, majd így zárta az estét: “Milyen jó, hogy szabad különbözni!”

A két előadás teljes felvétele a következő linken meghallgatható:
http://www.sivaramaswami.com/?p=5533

További fotók itt találhatók: