Május 13-án utolsó előadásához érkezett a keresztény – Krisna-hívő párbeszédsorozat

Admin Vallásközi - Konferenciák

Az este szokás szerint először a Krisna-hívők képviselőjének előadásával kezdődött. Govardhana dász részletesen és szisztematikusan elmagyarázta a védikus szentírások által javasolt vallási gyakorlatokat, illetve a tiszta hit eléréséhez vezető lépcsőfokokat. Hangsúlyozta, hogy aki a lelki gyakorlatokat követve elindul a tiszta istenszeretethez vezető úton, nem valami idegen, kívülről ráerőltetett dologba kezd, hanem feleleveníti eredeti, szunnyadó kapcsolatát Istennel.

Mustó Péter atya előadását azzal gondolattal kezdte, milyen jó, hogy próbáljuk meghallgatni, megismerni egymást. Előadásában, mely személyes élményekben bővelkedett, beszélt az ima közösségépítő erejéről, illetve arról is, milyen kihívást jelenthet kereszténynek lenni egy keresztény kultúrában. Mustó atya 74 éves. Előadásában érezhető volt az élete során gyűjtött sok-sok tapasztalat és bölcsesség.

A két előadó a program hivatalos lezárása után tovább beszélgetett és Mustó atya kezdeményezte, hogy a kettőjük közötti párbeszéd továbbra is folytatódjon.

E beszélgetéssel lezárult a Faludi Ferenc Akadémia keresztény – Krisna-hívő párbeszédsorozata. A jövő év során zsidó – keresztény pár(huzamos)beszédeket hallgathatnak meg az érdeklődők ugyanitt.

Az MTV Átjáró c. műsora április 15-i adásában összeállítást sugárzott a Pár(huzamos)beszédekről. Az összeállítás az alábbi linken tekinthető meg:
http://www.mtv.hu/videotar/?id=42130