Madhurī Śrī devī dāsī (Karl Brigitta)

Fodor Család

Gyógypedagógus-pszichopedagógus, vaiṣṇava lelkész
Miben tud segíteni? Tanulási nehézségek, gyógypedagógiai pMadhuri Sri ddroblémák

Az ELTE Gyógypedagógiai Karán végezett gyógypedagógus-pszichopedagógusként. Tevékenysége fő célja a tanulási folyamatban sikertelenséget tapasztaló, elakadó, óvodás és kisiskolás gyermek nehézségeinek feltárása, valamint egyénre szabott fejlesztő folyamatok meghatározása és kivitelezése.

Továbbképzéseimet a tanulási zavarok szakterülethez kapcsolódóan végeztem, így az Alapozó Mozgásterápia módszerét is alkalmazom a tanulási problémákkal küzdő gyermekek sikeres fejlődése érdekében. Jelenleg az ELTE Gyógypedagógiai Karán folytatom logopédiai továbbképzésemet.

Noha már óvodáskorban jelentkezhetnek tünetek, amelyek tanulási problémát valószínűsíthetnek, többnyire iskolás korban válik a szülők és az iskola számára is egyértelművé, hogy speciális segítségre van szüksége a gyermeknek. Így hozzám is általában iskolás gyermekek érkeznek.

Az olvasás, írás, számolás elsajátításának nehézsége ma már egyre gyakoribb jelenség – még a kiemelkedő intellektusú gyermekek esetén is. Csakúgy, mint az aktivitás és figyelemzavarral küzdő gyermekek száma is egyre nő. A problémák megoldásához vezető utat a gyermek minden apró jelzését megfelelően értelmezve ismerhetjük meg. Mivel minden gyermek külön egyéniség, ez minden esetben más utat jelent.

Kérdésem van >>
[email protected]