Mikuláscsomagok és rajzpályázat – Ételt az Életért iskolaprogram Győrben és Pécsett

Admin Ételosztás, Hírek, Kiemelt

Győr
December 5-én Győrben 45 tartós élelmiszer csomag kiosztását szervezték meg önkéntesek.

Győrben a nyár folyamán kezdte meg tevékenységeit szervezetünk egy önkéntes csapata, s ez nagyrészt helyi vállalkozók támogatásának volt köszönhető. A lelkesedés azóta sem apad, s ennek eredménye, hogy a legnehezebb téli időszakban is sikerül támogatást nyújtani a helyi rászorultaknak.

Ezúttal a Fekete István Általános Iskola nehéz helyzetben élő tanulói, majd a Fogyatékosok Átmeneti Gondozóházában, és a szomszédságban lévő fogyatékkal élők napközis otthonában élők részesültek a támogatásban. A csomagok tartalmaztak lisztet, olajat, cukrot, sárgaborsót, rizst, krumplit, répát, almát és narancsot, valamint teát, pudingport és csokoládét. A segélycsomagok mellé szívderítőnek hűtőmágnest, illetve karácsonyi képeslapot is ajándékoztunk. A személyes átadást minden esetben különösen fontosnak tartjuk, hisz a tárgyi segítségen kívül ilyenkor a szeretetteljes viszony kialakítása okozza a legnagyobb örömöt a nélkülözésben élők számára.

Terveink és reményeink szerint Győr városában tavasszal szervezünk legközelebb csomagosztást. Addig is szeretettel várjuk, hogy más helyi vállalkozók is csatlakozzanak jótékony kezdeményezésünkhöz.

Pécs
A pécsi önkéntesek már nem először hirdetnek iskolásoknak rajzpályázatot ajándékcsomagért – ezúttal a szebb világ volt a téma.

Az Éltes Mátyás Iskolában – mely enyhe szellemi fogyatékkel élő gyermekek oktatásával foglalkozik – ismét pályázatot hirdetettek önkénteseink a tanulók között. A kezdeményezés nem titkolt célja az alkotáson túl a gondolkodásra, önkifejezésre bírni a gyermekeket, és persze az is, hogy a végén minden egyes induló ajándékot kaphasson az erőfeszítéséért.

A november elején közzétett pályázat címe ezúttal így hangzott: „Te hogyan képzeled el a szebb világot?” A beérkező 50 db pályamű mind nagyon tanulságos, és sok üzenetet hordoznak számunkra.

December 4-én minden pályázó (tehát nem csak nyertes, mert mi a szándékot díjazzuk, a törekvést!!!) jutalomban részesült, amit egy Mikulás zsákban vittünk a helyszínre. Minden rajzot készítő kapott ajándékot: egy-egy Mikulás csomagot naranccsal, gyümölcslével, müzliszelettel és egy mókás Mikulás-sapkával, ami mindenkinek nagy örömet szerzett.

(A fotók az intézményvezetők engedélyével készültek.)

bhn. Kollár Zsuzsanna