November-december: Önismeret az Ájurvéda segítségével kurzus

Az ájurvéda az élet(áju) tudományát(véda) jelenti. Ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott és boldog életet tudjunk élni, tisztában kell lennünk önmagunkkal és alapvető szükségleteinkkel. A testünk egy tökéletesen megalkotott gépezet, melynek harmóniában kellene állnia a lélekkel valamint a környezeti és mentális behatásokkal.

Ha bármelyik tényezőt nem vesszük figyelembe, felborul a rendszer és megjelennek a betegségek. A legfontosabb, ami az ájurvedát megkülönbözteti a mai orvosi módszerektől, hogy nem használ általános gyógymódot vagy tanácsot, hanem mindig az egyén veleszületett testtípusának megfelelően kezel. Ha az életünk folyamán nem a számunkra megfelelő ételeket fogyasztjuk, kibillen a saját dósánk(testalkat) és ez több problémát von maga után.

Ezen az egynapos intenzív oktatáson nem egyszerűen egy előadáson vehetsz részt, hanem megtanulhatod a gyakorlatban, az ájurveda alapjait alkalmazni, a különböző testtípusokat megkülönböztetni és az annak megfelelő étrendet összeállítani. Megérted milyen hatással vannak ránk az ízek, mi okozza a legtöbb pszichés problémánkat és hogyan kezeljük a stressz helyzeteket. Képessé válsz egy új életmódot alkalmazni mely erőt, egészséget, stabilitást és boldogságot fog nyújtani a számodra.

A kurzus előadója: Bánki Viktória, ájurvedikus terapeuta és pancsakarma technikus. Aki a magyar népi gyógyászatot mesterien tudja összefésülni az ősi indiai módszerekkel.

Ha valaki szeretné a fentebb részletezett témában mélyebben és szélesebben elmerülni érdemes a sorozaton részt venni.

Alkalmanként a következő témákban kutakodunk:

1-      Bevezetés a védikus tudásról, az ájurvédáról általánosságban, a főbb korszakokról és azok értékes hagyatékairól valamint az abszolút tudásról

2-      A különböző testtípusok (tridósa) jellemzői és fajtái

3-      A testtípusoknak megfelelő táplálkozás

4-       A gunák (védikus pszichológia alapja) befolyása az életünkre és egészségünkre

5-      Az ízek szerepe a gyógyításban

6-      Az évszakok hatása a szervezetünkre

7-      Gyógynövények – a magyar népi gyógyászat és az ájurvéda kapcsolata

8-      Ájurvédikus főzőworkshop

A kurzus előadója: Bánki Viktória, ájurvedikus terapeuta és pancsakarma technikus. Aki a magyar népi gyógyászatot mesterien tudja összefésülni az ősi indiai módszerekkel.

Időpont: 2014
November 11., 18., 25. Kedd 17.30-20.00

és 13., 20., 27. Csütörtök 17.30-20.00

December 02. Kedd és 04. Csütörtök 17.30-20.00

Tehát november 11-től december 04-ig minden kedden és csütörtökön várunk!

Jelentkezés: lelekpalotaja@1108.cc címen

Telefon: 06 30/643-31-13

Helyszín: Bp. III. kerület, Lehel u. 15-17.

Ár: 16.000Ft (ha hozol magaddal valakit, 3000Ft kedvezményt biztosítunk)

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)