November-december: Önismeret az Ájurvéda segítségével kurzus

Fodor Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Az ájurvéda az élet(áju) tudományát(véda) jelenti. Ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott és boldog életet tudjunk élni, tisztában kell lennünk önmagunkkal és alapvető szükségleteinkkel. A testünk egy tökéletesen megalkotott gépezet, melynek harmóniában kellene állnia a lélekkel valamint a környezeti és mentális behatásokkal.

Ha bármelyik tényezőt nem vesszük figyelembe, felborul a rendszer és megjelennek a betegségek. A legfontosabb, ami az ájurvedát megkülönbözteti a mai orvosi módszerektől, hogy nem használ általános gyógymódot vagy tanácsot, hanem mindig az egyén veleszületett testtípusának megfelelően kezel. Ha az életünk folyamán nem a számunkra megfelelő ételeket fogyasztjuk, kibillen a saját dósánk(testalkat) és ez több problémát von maga után.

Ezen az egynapos intenzív oktatáson nem egyszerűen egy előadáson vehetsz részt, hanem megtanulhatod a gyakorlatban, az ájurveda alapjait alkalmazni, a különböző testtípusokat megkülönböztetni és az annak megfelelő étrendet összeállítani. Megérted milyen hatással vannak ránk az ízek, mi okozza a legtöbb pszichés problémánkat és hogyan kezeljük a stressz helyzeteket. Képessé válsz egy új életmódot alkalmazni mely erőt, egészséget, stabilitást és boldogságot fog nyújtani a számodra.

A kurzus előadója: Bánki Viktória, ájurvedikus terapeuta és pancsakarma technikus. Aki a magyar népi gyógyászatot mesterien tudja összefésülni az ősi indiai módszerekkel.

Ha valaki szeretné a fentebb részletezett témában mélyebben és szélesebben elmerülni érdemes a sorozaton részt venni.

Alkalmanként a következő témákban kutakodunk:

1-      Bevezetés a védikus tudásról, az ájurvédáról általánosságban, a főbb korszakokról és azok értékes hagyatékairól valamint az abszolút tudásról

2-      A különböző testtípusok (tridósa) jellemzői és fajtái

3-      A testtípusoknak megfelelő táplálkozás

4-       A gunák (védikus pszichológia alapja) befolyása az életünkre és egészségünkre

5-      Az ízek szerepe a gyógyításban

6-      Az évszakok hatása a szervezetünkre

7-      Gyógynövények – a magyar népi gyógyászat és az ájurvéda kapcsolata

8-      Ájurvédikus főzőworkshop

A kurzus előadója: Bánki Viktória, ájurvedikus terapeuta és pancsakarma technikus. Aki a magyar népi gyógyászatot mesterien tudja összefésülni az ősi indiai módszerekkel.

Időpont: 2014
November 11., 18., 25. Kedd 17.30-20.00

és 13., 20., 27. Csütörtök 17.30-20.00

December 02. Kedd és 04. Csütörtök 17.30-20.00

Tehát november 11-től december 04-ig minden kedden és csütörtökön várunk!

Jelentkezés: [email protected] címen

Telefon: 06 30/643-31-13

Helyszín: Bp. III. kerület, Lehel u. 15-17.

Ár: 16.000Ft (ha hozol magaddal valakit, 3000Ft kedvezményt biztosítunk)