Szeptember: Debreceni programok – Govinda Fesztivál és Visnu zenekar

Fodor Hírek, Programajánló

A Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központ szeptemberben is változatos programokat kínál az érdeklődők számára:

  • Folytatódnak a reggeli előadások India legősibb szanszkrit művéből, a Srímad-Bhágavatamból, ill. a Krisna-könyvből, hétköznap reggelenként (7 és 7:45 között).
  • Pénteki bhajan és Krisna katha: péntek esténként, 6 órától, az alábbi időpontokban: szeptember 5., 12., 19.
  •  Vasárnapi programjaink szeptember 14. és 21-én, délután 2 órától kezdődnek, és az alábbi témákról fogunk beszélgetni:

Szeptember 14.: A bhakták közötti szeretetteljes kapcsolatok

dadati pratigrhnati
guhyam akhyati prcchati
bhunkte bhojayate caiva
sad-vidham priti-laksanam

„Adományozás, adományok elfogadása, az elme bizalmas feltárása, bizalmas érdeklődés, prasada elfogadása és felajánlása – ez a bhakták közötti szeretet hat jele.” (Tanítások nektárja (Upedesamrita), 4.vers)

Szeptember 21.: A bhakták fejlettségének szintjei

krsneti yasya giri tam manasadriyeta
diksasti cet pranatibhis ca bhajantam isam
susrusaya bhajana-vijnam ananyam anya-
nindadi-sunya-hrdam ipsita-sanga-labdhya

 „Elménkben kell tisztelnünk azt a bhaktát, aki vibrálja az Úr Krisna szent nevét, alázatos hódolatunkat kell ajánlanunk annak a bhaktának, aki lelki avatást (diksát) kapott, és a murti imádatában foglalja le magát, társulnunk kell az olyan tiszta bhaktával, és hűségesen kell szolgálnunk azt a tiszta bhaktát, aki fejlett szinten áll a töretlenodaadó szolgálatban, és akinek szíve teljesen mentes mások kritizálásának hajlamától.”
(Tanítások nektárja (Upadesamrita), 5.vers)

Szent Név Hétvége:

Szept. 26., péntek: Harinám: jó hangulatú közös éneklésre és táncra invitálunk mindenkit, mely alkalomból Budapestről is érkeznek hozzánk vendégek…

Szept. 27., szombat, 12-19 óráig: Govinda Fesztivál a Szent Név jegyében:

Újra lesz a nyárihoz hasonló Govinda Fesztivál, mely alkalomból folyamatos zenével (bhajan), a Szent Névről szóló előadásokkal és változatos gyerekprogramokkal várjuk az érdeklődőket a Govinda udvarán, 18.00-19.00 óra között pedig a Visnu zenekar lép fel.

A Fesztivál napján 12 és 18 óra között a Govinda Étterem is nyitva tart.

A gyerekprogramok során kézműves foglalkozással, társasjátékkal, színezőkkel, játékos feladatokkal várjuk a gyerekeket. Kelj át a veszélyekkel teli óceánon, és találd meg a biztonságot jelentő kiutat! Juss ki a labirintusból: vezesd haza az eltévedt tehénborjút a mamájához! Készíts csillagot, virágot, képeslapot, fejtsd meg a titkosírást, oldd meg a rejtvényt!

A programokon a részvétel ingyenes.