Te miért szereted az anyukádat? Anyák napi gyerekszáj

Fodor Család, Gyerekeknek, Hírek

A Krisna-hívő családok gyermekei által látogatott Mangala Családi Napköziben az óvónők meglepetés videót készítettek a szülők, és különösen az édesanyák számára. A gyermekeket arról kérdezték, hogy miért szeretik az anyukájukat? Bár ez a mély tartalmú kérdés sokszor  felnőtteket is zavarba hozna, a gyerekszáj kedvessége és humora kimeríthetetlen, a megszólaló gyermekektől egytől egyig a legkedvesebb élményeikről hallhatunk édesanyjukkal. Bár Anyák napja egy évben csak egyszer van, az édesanyák mégis az év 365 napján a legszebb, ám legnehezebb szolgálatot végzik. Igazán megérdemelnek egy kis kényeztetést. A videót mindenki örömére most közzé is tesszük.

A védikus kultúrában nagy jelentőséget tulajdonítanak az édesanyák tiszteletének. A gyermekek természetesen legjobban saját édesanyjukat tisztelik, de minden asszonyt matadzsínak, azaz tiszteletreméltó édesanyának szólítanak, s édesanyakén tisztelik az anyaföldet, a tejével tápláló teheneket, a lelki tanítómester feleségét, a dajkákat és mindenkit, aki erejét, szívét adja a gyermekekért. Mindez a gyermek életét végigkísérő, különböző tisztító ceremóniákon (szamszkárákon) keresztül is megnyilvánul, amelyek során az édesanyának külön is kifejezik tiszteletüket pl. egy-egy virágfüzérrel.

A Mangala Családi Napközit az Átmánanda Alapítvány üzemelteti, amely kiemelt célként tűzte ki, hogy a gyermekek egészséges testi nevelése mellett a lelki nevelésre koncentrál. Az óvodások nem csak az előírt alapvető készségeket és ismereteket szerezhetik meg, hanem kreatív foglakozások keretében látásmódjukat és kézügyességüket is fejlesztik, s ami még ennél is fontosabb, az erőszakmentes, Krisna-tudatos értékrend szerint vezetik végig a gyermekek minden napját. Vegetáriánus étkezést folytatnak, felajánlják az ételeket Istennek, Krisnával kapcsolatos játékokat játszanak, egy jámbor, elfogadó és társaikra folyamatosan figyelő közegben nőnek fel. Az alapítvány törekvései és munkássága 1%-os felajánlásokkal segíthető! (Adószám: 18138904-2-41)