A tisztaság és becsületesség jógája – programok Debrecenben

Admin Hírek, Programajánló

Őszinteség, becsületesség, tisztaság, együttérzés – korunk embere számára sokszor már valódi tartalom nélküli, üres szavak. Napjainkban az emberek többsége keresi helyét a világban, és abban a társadalomban, melyben él. Hogyan találhatjuk meg és miként végezzük a természetünknek megfelelő munkát? Hogy legyünk, hogy maradjunk mindig elégedettek és boldogok? Milyen elvek és szabályok követése segíthet bennünket abban, hogy megvalósítsuk azt, akik valójában vagyunk? A Debreceni Govinda reggeli előadássorozatában többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ, péntek esti zenés programjai során (Mantra-Yoga Estek) pedig a gyakorlatban is megtapasztalhatják a mantra erejét!

Hétköznap reggelenként 7-8 óráig két, tudományos alapossággal, részletes magyarázatokkal ellátott védikus mű: a Srimad-Bhagavatam, valamint (péntekenként) a Caitanya-caritamrita tanulmányozásával keressük a választ az emberiséget égető legnagyobb kérdésre: miért nem vagyunk boldogok, és hogyan válhatunk mégis azzá? Az előadások során lehetőség van a felmerülő kérdések megválaszolására is.

„Az emberi élet legmagasztosabb célja, hogy tiszta szeretetet fejlesztünk ki (…)”

„A caitanya szó jelentése: „életerő”, a carita szóé „jelleg”, amrita pedig azt jelenti: „halhatatlan”.” „Ebben az anyagi univerzumban nincs ember vagy más teremtmény, akiben ez az öröklét megnyilvánulna, mert ezekben a testekben egyikünk sem halhatatlan.”

„A Caitanya.caritamritában arról olvashatunk, miként tanította Caitanya Mahaprabhu az embereket arra, hogy törje el maya (az illúzió) bilincseit, és váljanak halhatatlanná.”

Péntek esti Mantra Yoga Est: október 2., 9., 16., 30., 18 órától

Látogasson el a Debreceni Govinda péntek esti zenés programjára, és egyszersmind élje át a mantra-meditáció tisztító hatását! A változatos hangszerekkel kísért dalok éneklésébe bárki bekapcsolódhat. Szép zene, vidám hangulat és vegetáriánus finomságokból készült esti lakoma is várja az érkezőket!

A programok ingyenesek, és mindenkit szeretettel várnak rá! J

Bővebb információkért látogasson el a www.harekrisa.hu weboldalra, vagy a Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központ facebook-oldalára.