Felvételi a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolára

Admin Hírek

„Megőrizzük és továbbadjuk a jógáról és a lélekről szóló ősi tudomány elméletét és gyakorlatát!”

 A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola felvételt hirdet a 2015/2016-os tanévre, az alábbi szakokra:

A Főiskolára jelentkezők Európában egyedül álló módon szerezhetnek államilag akkreditált felsőfokú diplomát vaisnava jógából és teológiából. A Főiskola hallgatói nappali és levelező tagozaton tanulhatnak szakképzett és elkötelezett tanároktól, családias és diákközpontú légkörben. Államilag finanszírozott és költségtérítéses képzésre egyaránt lehet jelentkezni.

Jógamester BA szakon a diákok megismerik a jóga filozófiáját, életmódját, anatómiáját és gyakorlatait (ászanák, pránájáma, meditáció, relaxáció), valamint minden ide kapcsolódó tudományágat, mint például az ájurvédát, a pszichológiát és az élettant.

Teológia BA szakon a hallgatók elmélyülnek a védikus és hindu szentírásokban, India kultúrájában, a szanszkrit nyelvben, az ősi bölcsességekben, és ezek segítségével megérthetik a világ, a lélek és Isten természetét és mindenezek egymással való kapcsolatát. 

Mindkét szakon a tanulók gyakorlatias oktatást kapnak, így a jógaszak diákjai a mindennapjaik során ráléphetnek a személyiségfejlődés és az egészséges életmód útjára, míg a teológusok az önmegvalósítás és a harmonikus élet tudásának birtokába jutnak.

A Főiskola felekezeti és világnézeti hovatartozástól függetlenül valamennyi érdeklődő előtt nyitva áll, aki a vaisnava vallásbölcselet és jógahagyomány megismerésére törekszik.

Jelentkezési határidő: 2015. május 20.