Augusztus 3-9.: Idén is csatlakozhatsz a Lépni kell! kampányhoz

Admin Hírek, Kiemelt, Programajánló

LÉPNI KELL! elnevezéssel több mint 20 éve szervezünk zarándoklatot Egerben és Eger-környéki falvakban. Az idei évben augusztus 3-9. között várjuk a csatlakozni vágyókat.

Lépten-nyomon szemtanúi lehetünk annak, milyen mélységes erkölcsi- és értékválság jellemzi a XXI. századra az emberiséget. A technika- és tudásalapú társadalom kiirtani látszik azokat az egyetemes emberi értékeket, amiknek a lankadó tüzét ma már néhány „konzervatív” ember, civil szervezet és egyház igyekszik legyezéssel életben tartani. Ilyen kezdeményezés a LÉPNI KELL! kampány is, melynek résztvevői a pozitív erkölcsi értékek mellett voksolnak, s ezt hirdetik zarándokútjuk során.

Az Eger környékén szervezett zarándoklattal – szanszkrit nyelven pada-yatrával – a Közösségnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a tiszta, erkölcsös élet fontosságára. A program mottója: Alkohol nélkül, drogok nélkül, erőszak nélkül! Olyan egyetemes emberi értékek megerősítése, propagálása a cél, melyekre jelenleg szomjazik a társadalom, vallástól, világnézeti hovatartozástól függetlenül.

A pada-yatra az Isten-tudatos értékrend hirdetésének egy ősi módját jelenti, melynek keretében Krisna-hívők egy csapata faluról falura, városról városra gyalogol. Ott szállnak meg, ahol befogadják őket, útközben a jószándékú emberektől adományokat gyűjtenek és abból tartják fenn magukat – a hangsúlyt arra helyezik, hogy egész úton a Hare Kṛṣṇa mahāmantrát éneklik. A pada-yatra egy zenés felvonulás, aminek a célja az, hogy mindenki hallhassa az Úr Krisna Szent Nevét és hallhasson azokról az örökérvényű értékekről, melyek sokszor eltűnni látszanak.

„Az Úr Caitanya 500 évvel ezelőtt bejárta egész Indiát, mindig énekelte a Hare Kṛṣṇa mantrát, és mindenkit arra bíztatott, hogy csatlakozzanak hozzá az éneklésben. Mi az Ő példájának nyomán vágunk neki az országnak évről évre, az Ő késői követői vagyunk.” – mondja Acyutānanda dāsa, a megmozdulás szervezője.

További részleteket a lepnikell.hu-n találsz.