Kulturális megmozdulás Marcaliban

Admin Filozófia, Gyerekeknek, Hírek

A marcali Kulturális Központ “Ember és vallás” címmel egy háromalkalmas előadás sorozatot szervezett, melynek első előadására Krisna-völgy lakóit kérték fel.

Így hát egy tanár és négy gyerek (Sudāmā, Prīti, Sundari-priya és Ramaṇī) autóba ült, és meg sem állt Marcaliig. Mintegy húsz vendég jelent meg az eseményen, amelyet a művelődési ház egyik vezetője nyitott meg. A bevezető szavak után a gyerekek hagyományos indiai hangszereket szólaltattak meg, majd bemutattuk az indiai viseletet, ruhákat.

Az előadás során azt kezdtük vizsgálgatni, hogy a vallások hogyan tud(ná)nak segíteni a világméretű problémák megoldásában és hogyan a saját egyéni nehézségeinkben. Elemeztük a karma kétféle típusát, és az azokon való felülemelkedés módját, sok példával és személyes tapasztalattal.

Az interakítv előadás egészen felvillanyozta a résztvevőket, elmondásuk szerint örültek, hogy eljöttek. A beszélgetés után könyves stand és egy helyi Krisna-hívő család ételkóstolója várta a vendégeket.

Egy újságíró véleménye szerint az előző nap induló marcali ételosztással és ezzel az előadással valami megmozdult Marcali kulturális életében.

Visszafelé úton a gyerekek is elmondták, hogyan vélekednek:

Sudāmā: “Nagyon jó látni, amikor az emberek befogadják a lelki tudást.”

Prīti: “Nekem az tetszett a legjobban, amikor megrohamozták a könyvesasztalt.”

Köszönjük a lehetőséget, a nagyszerű társaságot és reméljük, még találkozunk!