Lelkes húsvéti készülődés Pécsett

Admin Ételosztás, Hírek, Sajtópont

Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program Földünk egyik legnagyobb és legátfogóbb karitatív szolgálata, amely bő két évtizede működik hazánkban is. Március 30-án ismét kezdetét veszi a Húsvét alkalmából rendezett több napos kiemelt ételosztási akciónk. Pécs, Budapest, Eger, Debrecen, Szeged városokban összesen mintegy 2500 főre készülünk élelmiszersegéllyel, amely a tavaszi szünet miatt rengeteg családnak nélkülözhetetlen segítség a gyermekek étkeztetésében.

Pécsett ezen alkalomból 500 kg összsúlyú, tartós élelmiszereket tartalmazó hideg csomag, valamint édesség és gyümölcs kerül kiosztásra az Éltes Mátyás Iskolában, szellemi fogyatékkal élő gyermekek részére. Rendezvényünkre a Krisna-völgyi Srí Prahláda Általános Iskola tanulói is ellátogatnak, hogy egy rövid szórakoztató műsorral kedveskedjenek az iskola lelkes tanulóinak. A program végén 120 adag halavával (indiai tradicionális édesség), és friss gyümölccsel is megajándékozzuk résztvevőinket. Célunk, hogy hathatós segítséget nyújtsunk a hátrányos helyzetű növendékek fizikai és mentális fejlődésében egyaránt, amely finom édességek kiosztása, valamint sok-sok gyógyító nevetés kíséretében kerül megvalósításra.

A pécsi családsegítő szolgálat megkeresésére, az Ételt az Életért is tevékenyen részt vesz a Húsvét alakalmából megszervezésre kerülő vidám rendezvénysorozat előkészületeiben. Közel 10 helyszínen csatlakozhatnak a kalandra, szeretetre egyaránt vágyó, rászoruló gyerekek húsvéti játszóházas programokhoz, többek között  Gyód, Kovácsszénája, Téseny, Kisherend és Romonya településeken. Mintegy 200 gyermek részére tervezzük, hogy szendviccsel, gyümölccsel, csokoládéval és friss rózsavizes limonádéval mi is hozzá járulunk az ünnepi hosszú hétvége könnyedebb átvészeléséhez.

Alapítványunk célja az emberek testi-lelki szenvedésein való enyhítés tápláló vegetáriánus és Istennek felajánlott ételek osztásával. Az élelmiszerek mellett fontosnak tartjuk, hogy képességeinkhez mérten személyesen törődjünk támogatottaink mentális és életmódbeli problémáinak megoldásával.

Igazán lelkesítő számunkra, hogy egyre több önkéntes jelezte részvételét a tervezett programokra!

Szirtes Annamária, Pécs

www.karitativ.hu