Létezik élet a Földön kívül?

Admin Filozófia, Hírek

Létezik élet a Földön kívül? Mit gondolnak a vallások a földönkívüli életről? Találkozhatunk erre utaló mondatokkal a különböző szentírásokban?

A konkrét kérdésünk így hangzott: Az ön vallása tesz említést Földön kívüli életről? Ön szerint létezik élet ezen a bolygón kívül is? – írja Rába Géza szerkesztő a Hír24 Isten tudja rovatában.

A védikus szentírások szerint az anyagi világot öt „durva fizikai” elem: a föld, víz, levegő, tűz és az éter, valamint három „finom fizikai” elem: az elme, intelligencia és a (hamis) egó alkotja. Ezek az elemek építik fel a 8,400,000 féle faj testformáit.

A védikus szentírásokból (például a Srímad-Bhágavatamból) azt is megtudhatjuk, hogy a világegyetemben minden égitesten van élet, még a Napon is, és a testformák követik az adott égitesten domináns védikus elemet: minthogy a Nap tömegét legfőképpen a tűz elem alkotja, az itt élők teste is tűzből van.

A védikus világképben középtájon helyezkednek el a Föld típusú bolygók, lent az alsó bolygórendszerek, és fent a mennyei bolygók. A lelkek testük halála után tetteik és vágyaik eredőjeképpen születnek meg földi, alsó vagy mennyei bolygón, emberi, állati vagy növényi testben és kapnak a bolygónak megfelelő elemekből álló testet.

Az élet jelenlétét a Földről ismerős anyagok jelenlétéhez, például a metánhoz kötni leszűkítő értelmezés, mivel a megtestesült élőlény esetében elsődleges a halhatatlan, nem anyagi természetű lélek jelenléte, és csak másodlagos a testforma, amelyet az adott születésben használ. Az ilyen kiindulású kutatás legfeljebb olyan kérdésekre adhat választ, hogy van-e, lehetséges-e földi típusú élet egy adott bolygón. A tágabb értelmezés szerinti kutatást ugyanakkor korlátozza, hogy a ma bevett módszerek bármennyire is rafinált konstrukciójú műszereket alkalmaznak, alapvetően fizikai érzékszervi észlelésre alapozódnak, amely eleve tökéletlen. Jóval megbízhatóbb és teljesebb információkhoz juthatunk, ha Ahhoz fordulunk, Aki az egészet kitalálta és velünk megosztotta a szentírásokban: Istenhez.

Madhupati dász (Mérő Mátyás)
Vaisnava (Krisna hívő) lelkész

Olvasd el más vallási képviselők válaszait is ITT: http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/12/31/teremtett-e-isten-foldonkivulieket-is/

Fotó: piqs.de Renschrgo: http://piqs.de/fotos/tags/ufo/180584.html