Mantra-jóga estek Debrecenben

Admin Hírek, Programajánló

A Debreceni Govinda hétköznap reggelenként és péntek esti, ill. vasárnapi programjaink alkalmával is nyitva áll az érdeklődők számára, akik szeretnék megismerni India ősi  bölcsességét.

Govindahari PrabhuFebruárban különleges vendégünk érkezik Govindahari prabhu, Savyasacin prabhu és még két könyvosztó személyében, akik várhatóan részt vállalnak a programok tartásában is.

Hétfőtől csütörtökig reggel 7-8 óra között várjuk vendégeinket reggeli programunkra, mely során a több mint 5000 éve íródott mű, a Srímad-Bhágavatam üzenetével ismerkedhetnek meg. Jelenleg a 4. ének 30. fejezeténél tartunk.

“A Srímad-Bhágavatam (…) olyan szellemi érték, amely képes az egész emberi társadalmat újra lelki síkra emelni.”

Péntekenként, ugyanebben az időpontban a Caitanya-caritamrita c. könyvet tanulmányozzuk. A könyv bevezetőjében a következőket olvashatjuk róla:

“A mű a legfontosabb alkotás Srí Caitanya Maháprabhunak (…) életéről és tanításairól. Srí Krisna Caitanya annak a nagy társadalmi és vallási mozgalomnak az úttörője, amely Indiában kezdődött a tizenhatodik század elején, és amely közvetve vagy közvetlenül nemcsak India, de az egész világ vallásos és filozófiai gondolkodására hatással volt.”

Péntek esténként a Mantra-jóga esten változatos hangszerekkel kísért, dinamikus, zenés meditációra invitálunk mindenkit. Az estét az indiai konyha remekeiből összeállított vegetáriánus lakoma zárja.

– Február 22-én, vasárnap délután 2 órától este 6-ig az Úr Nityananda megjelenési napját ünnepeljük, bhajannal (hangszerrel kísért ének), kirtannal (tánc) és előadással, a végén vegetáriánus vacsorával.

Programjainkról bővebb információt talál a www.harekrisna.hu oldalon, valamint a Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központ facebook oldalán.

Debrecen