Tervezett ételosztásaink 2015-ben

Admin Ételosztás, Hírek

Szegényélelmezési missziós programunk újult erővel folytatja tovább egész évre kiterjedő ételosztási programját. Több tonna élelmiszer várja majd a rászoruló családokat Húsvétkor és Gyereknapon is.

A karácsonnyal nem ért véget ételosztásunk – 2015-ben újult erővel és lelkesedéssel vetjük bele magunkat az egész évben tartó ételosztási programunkba.

Állandó fővárosi ételosztási programjaink:

XIV. ker. hétfőtől péntekig: Városliget, Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor sarkán, a trolibusz megállójánál, minden hétköznapon 12 órától, kb. 1 órán keresztül,

III. ker. keddtől szombatig: Kaszásdűlő, Táncsics Mihály utca

VII. ker. hétfőtől péntekig: Rózsa utca

XIII. ker. szombatonként: BMSZKI Dózsa György út

Vidéki ételosztásaink:

Eger: minden hétköznap meleg étel osztás a Balassi Bálint 6. számú Általános Iskola mellett

Debrecen: vasárnaponként meleg étel osztás a Magyari utca 2. szám alatt

Szeged: minden pénteken meleg étel osztás 12-13 óra között a Tápai utca 56. alatt

Pécs: havonta egy alkalommal, programokkal kísért tartósélelmiszer csomagosztás, változó helyszínen

 Idén még több alkalommal rendezünk rendkívüli akciókat, hogy az utóbbi évek válságainak hatására nehéz helyzetbe került családokat hatékonyabban segíthessük. Önkéntesnek jelentkezni Hajdú-Nagy Eszternél lehet az [email protected] címen.

Kiemelt ételosztási programjaink:

Április 4. szombat: Húsvéti ételosztás

Május 22. péntek: gyerekprogram fogyatékkal élő iskolásoknak

Május 30. szombat: Óbudai Családi Nap (csomagosztás és kulturális program)

Október 17. szombat: Szegényélelmezési Világnap

December 24-25-26: Karácsonyi ételosztás

 Kiemelt ételosztásaink listáját húsvéti rendezvényünk nyitja. A program önkéntesei Húsvétkor is a már megszokott tápláló, ízletes vegetáriánus ételekkel és egy gazdag tartós élelmiszercsomaggal várják a rászorulókat, mely előreláthatóan több mint 20 féle élelmiszert tartalmaz majd, köztük a háztartásokban nélkülözhetetlen liszt, rizs, olaj, cukor, gyümölcs és joghurt is. Az ünnephez kapcsolódóan csokitojással igyekszünk majd a legkisebbeket is jókedvre deríteni. Az összesen 10 tonna kiosztásra kerülő élelmiszer beszerzéséhez a lakosság segítségét, adományait is várjuk. A mára két sorossá bővült ételosztás és a karszalag bevezetése nemcsak hogy megkönnyíti a segítők munkáját, de a rászorulók számára is átláthatóbbá teszi az akciót.

Ezt követi májusban a SOFI (Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény) hátrányos körülmények között, fogyatékkal élő gyermekek részére megrendezett zenés-táncos vidám napunk. Itt műsoraink mellett halavával (indiai tradicionális édesség), rózsavizes limonádéval és a gyerekek elmaradhatatlan kedvencével, a sült krumpli-ketchup párosítással kedveskedünk a résztvevőinknek.

A hónap vége is a gyerekekről szól, hisz övék a jövő! Gyermeknap hétvégéjén színes kulturális programmal (lufibohóc, öko-játszóház, arcfestés, kézműves foglalkozás) egybekötött ételosztást tartunk a Flórián térrel szemben lévő füves parkban, ahol 800 adag meleg étel, halava és limonádé kísérőjeként még gyümölcs, joghurt és csokoládé is kerül a III. kerületben lakó kismanók csomagjába. Természetesen nem maradhat el a tűzoltó autó kipróbálása és a bűvész attrakciója sem. Reméljük, hogy az előző évek formájára más alapítványok mellett Bús Balázs helyi polgármester is megtisztel bennünket jelenlétével.

A Szegényélelmezési Világnapon fel kívánjuk hívni a figyelmet arra, hogy földünk népességének csaknem 78%-a elmaradott és szegény térségben, méltatlan körülmények között él. A rossz élet- és munkakörülmények különösen erősítik a nyomor és az ún. krónikus szegénység kialakulását és fennmaradását. A szegénység megszüntetésének nemzetközi napját először 1987. október 17-én tartották meg, ehhez a kezdeményezéshez az Ételt az Életért Alapítvány is minden évben nagy előkészülettel és szeretettel csatlakozik.

Az év végét pedig a már ismertté vált 3 napos Karácsonyi szeretetlakománkkal zárjuk, amely az ország több megyéjében is megrendezésre kerül majd. E nagyszabású esemény keretében 6500 fő részére biztosítunk meleg egytálételt, forró teát, gyümölcsöt, és ezen felül 30 tonna tartós élelmiszert, melyet a helyszínen összekészített csomagok formájában vihetnek haza a rászorulók. Bízunk abban, hogy a gyors, spontán, egyszerűen szervezett, közvetlen odaadással és embertársi szeretettel nyújtott segítség a leghatékonyabb módja annak, hogy a környezetünkben élőket kisegítsük a bajból.

„Nem vagyunk mindnyájan arra hivatottak,
hogy rendkívüli dolgokat hajtsunk végre,
hanem arra, hogy nagyon egyszerű hétköznapi
munkát végezzünk rendkívüli szeretettel.”
Jean Vanier

 Támogatás:

Amennyiben bármelyik programunkat szeretnéd támogatni, örömmel vesszük. Hozzájárulhatsz akciónkhoz játékokkal, gyümölccsel, csokoládéval.

Segíthetsz az ADHAT Adományvonalon keresztül is egy telefonhívással vagy sms-sel: 13600 – a hívás beérkezése után a 33-as kódot kell tárcsázni. A hívás vagy sms díja épp egy tányér meleg étel árát fedezi, azaz bruttó 250 Ft.

Más módon is adományozhatsz, részletek itt: http://www.karitativ.hu/category/adomanyozas/