Október 18.: Talajkímélő mezőgazdálkodás Somogyvámoson

Admin Hírek, Öko, Programajánló

Szántóföldi termesztés szántás nélkül? Bemutató előadás lesz Somogyvámoson a talajkímélő mezőgazdálkodásról. 

Előadónk, Kökény Attila korábban számítógépes rendszereket épített, majd rájött, hogy nem mindegy, mi kerül a levesébe… Ekkor kezdett el foglalkozni a szántás nélküli („no tillage”) technológiával, majd miután sok külföldi szakirodalmat is áttanulmányozott, a gyakorlati és elméleti ismeretek sokaságát egy működő rendszerbe foglalta.

Előadásában elmagyarázza a szántásos gazdálkodás hátrányait, és egy pozitív választ ad arra a kérdésre, hogy: „De hát akkor mit csináljak ha nem szántok?” A technológia, amelyet magyarra lefordítva talajmegújító mezőgazdaságnak hív, lehetővé teszi, hogy öt év alatt megduplázzuk, majd hosszabb távon még tovább növeljük a talaj humusztartalmát, ami azt eredményezi, hogy a különböző időjárási szélsőségek, mint például az aszály és felhőszakadás egyáltalán nem, vagy csak sokkal kisebb mértékben befolyásolják a termésbiztonságot.

Az országban már többfelé követik a javaslatait, és volt olyan hely ahol 5 év alatt sikeresen megduplázták a talaj humusztartalmát. További információk Kökény Attiláról és az általa oktatott talajművelési rendszerről: http://talajdoktor.blogspot.hu/

Az előadás október 18-án lesz Somogyvámoson, előre láthatólag 9-9.30-tól 17-18 óráig, egy óra ebédszünettel. A műsorváltoztatás jogát még fenntartjuk, és a jelentkezőket pontosan értesítjük majd a részletekről!
A programon való részvétel díja: 1000 Ft.

Fontos! A helyek limitáltak, csak az első 30 főt tudjuk fogadni, a jelentkezés sorrendjében!

Ha rész kíván venni a bemutatón, írjon egy elektronikus levelet az [email protected] email-címre.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Antardhi dász (Kósa Antal)
Krisna-völgy
Forrás >>