Július 12.: Táncos felvonulások a Balaton-parton

Admin Hírek, Krisna-völgy, Programajánló

Krisna-völgy lakói a nyár folyamán többször is tartanak vidám zenés-táncos felvonulásokat a Balaton környékén, legközelebb Siófokon július 12-én. Ha lelki feltöltődésre vágysz a szürke hétköznapok forgatagában, csatlakozz te is!

Hogy mi is ez valójában? Krisna-hívők egy kis csoportja rendszeresen vonul ki az utcára hagyományos indiai öltözékekben, tradícionális hangszerekkel és Isten (Krisna) szent neveit éneklik. Ilyenkor nemcsak a megjelenésükkel csalnak mosolyt a járókelők arcára, hanem a boldogságukkal és a vidámságukkal is. Mi lehet a titkuk? Elárulom. A védikus szentírások ebben a korszakban Isten neveinek az éneklését ajánlják az önmegvalósításra vágyóknak: Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare.

Joggal gondolkozhat el a kedves Olvasó: nem unalmas mindig ezt énekelni? A válasz egyszerű: nem. Hiszen e mantra szavai nem közönséges szavak, hanem lelki töltetűek. Tegyen egy próbát! Mondjon többször egymás után hétköznapi szavakat, mint például „Pepsi Cola”, vagy bármi mást. Meglátja, hogy kb. egy-két perc után unalmassá válik. Ezzel szemben Krisna neveit énekelni nem unalmas, sőt minél többet és többet akarjuk énekelni, hiszen lelki potenciával rendelkezik. Krisna neveinek éneklése megnyugtatja az elmét és boldogságot ad a szívnek. Ez egy több mint 5000 éves hagyomány és bárki bekapcsolódhat ebbe az igazán áldásos folyamatba. Csak gyere el, hozd a barátaidat is, énekeld a szent nevet és légy boldog!

Krisna-völgy lakói a nyár folyamán a Balaton környékén tartanak ilyen programokat havonta egyszer. A legközelebbi alkalommal július 12-én, vasárnap 17:30-tól tartunk felvonulást Siófokon. Bővebb információt az alábbi elérhetőségen kaphat:

Peternai Zsolt (Sri Govardhana Lal das): 06-30/979-8284

Mindenkit sok szeretettel várunk!

616795_4212624831129_160515467_o