Testi-lelki felfrissülés a Debreceni Govindában

Admin Hírek, Központjaink, Programajánló

A Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központ hétfőtől-péntekig várja vendégeit. A Magyari utcában működő étteremben hétköznaponként 12-3 óra között változatos és ízletes vegetáriánus ételeket kínálunk – és a helyben fogyasztás mellett lehetőség van kiszállításra is. Az autóval érkezők számára tágas parkolót biztosítunk.

A reggeleket zenés meditációval és filozófiai témájú előadással kezdjük, melyre mindenkit szeretettel várunk. E programjaink során arról beszélgetünk, hogyan válhatunk jámborrá és békés természetűvé, s miként lehetünk boldogok és elégedettek.

Hétfőtől csütörtökig, 7-8 óra között a Srimad-Bhagavatam című könyvet olvassuk, melyről Lukács Sándor színművész és költő az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

„Elanyagiasodott és kíméletlenül fogyasztóivá transzformálódott világunkban különös és megszívlelendő olvasmány ez a csodálatos könyv, melyet – őszintén ajánlva! – aki csak teheti, olvasson el, s mélyüljön el benne.”

Péntek reggelenként, 7-től 8-ig egy másik könyv verseit és hozzá fűzött magyarázatait olvassuk, melynek címe: Caitanya-caritamrita.

„Mialatt a Nyugat embere új óceánok és kontinensek felfedezésére és az anyagi univerzum struktúrájának felkutatására vágyva a világot hajózta körül, keleten Sri Krisna Caitanya egy olyan forradalmat indított el, amelynek célja belső világunknak, az ember lelki természete legmagasabb szintű tudományának megismerése volt.”

„Az alázatos hallás önmagában képes megszabadítani az ember szívét a tudatlanság okozta valamennyi hibától, s így mély szeretet ébred benne (…). Ez a béke útja.” (Caitanya-caritamrita 1. fejezet, 107. vers)

***

Péntek esténként, 6 és 8 óra között a Mantra-Yoga Esten dinamikus, zenés meditációval zárjuk a hetet. E különleges hangulatú estéken klasszikus indiai és európai hangszereken szólalnak meg a széles repertoárból választott dalok. Itt mindenki megtalálhatja a neki tetsző dallamot, ráadásul a közös éneklésen keresztül mindenki aktív résztvevővé is válhat.

E zenés estek időpontjai: április 3., 10., 17., 24.

***

Vasárnapi programunk április 19-én, délután 2 órától kezdődik. Az indiai hangszerekkel kísért közös éneklés (bhajan) mellett előadás és tánc (kirtan) is lesz, a program végén pedig vegetáriánus lakomára invitáljuk az érkezőket.

További információk találhatók a Debreceni Govinda facebook-oldalán, valamint a www.harekrisna.hu honlapon találhatók.