Tiszta ízek, zöld programok Egerben

Admin Hírek, Programajánló

Az ősszel két városi rendezvényen is találkozhatnak az érdeklődők az indiai vegetáriánus konyha remekeivel. Szeptember végén a Critical Mass, majd október 2-án a Drogellenes napon lehet kóstolni ízletes ételeket. Mindkét esemény szellemiségét támogatva, az egri Krisna-hívők ingyenes ételkóstolóval várják a vendégeket.

A Critical Mass – szeptember 22. – annak az elterjedt, városi kerékpáros felvonulásnak a neve, amit Magyarországon áprilisban (a Föld napján) és szeptemberben az európai autómentes napon tartanak. A kerékpáros közlekedés népszerűsítése céljából megszervezett felvonulás egyik állomásán, a Felsővárosban, a Nemzedékek terén indiai darapudinggal várják a bicajosokat 18 órától. A Krisna-hívők 2015-ben a környezetvédelem fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, ezért kiemelten keresik azokat a zöld rendezvényeket, melyeken Földünk védelmének hódolhatunk.

A 2001-ben alakult egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) 15-ik alkalommal szervezi meg a “Tiszta élvezet” című drogprevenciós napot. Az egri Krisna-hívők hosszú évek óta (a KEF rendes tagjaként) vesznek részt a rendezvényen, ahol közkívánatra többfogásos, egészséges vegetáriánus estebéddel várják a fiatalokat. Október 2-án, az Eszterházy térre várják az érdeklődőket, fiatalokat és szüleiket és persze szakembereket és tanárokat.
Eger