Tavasszal nincs is jobb friss, finom étel, mint egy kalóriaszegény és mégis a szervezetet megfelelően tápláló saláta. A kertben már szinte minden jó megterem… Gyors ínyencség Hémangi konyhájából.
Hozzávalók:
2 ek olaj
40 dkg spenót
20 dkg főtt kukorica
3-4 koktélparadicsom
4 dl török joghurt
1/3 kk asafoetida vagy hing (vagy fokhagyma)
egy csipet őrölt feketebors
só
A spenótot megmossuk, megtisztítjuk és összevágjuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és néhány perc alatt megfonnyasztjuk rajta a spenótot. Amíg hűl, negyedekbe vágjuk a koktélparadicsomot, a joghurtot pedig összekeverjük az asafoetidával, a borssal és a sóval. A kihűlt spenóthoz hozzáadjuk a kukoricát, a koktélparadicsomot, majd az egészet összekeverjük a joghurttal. Hűtve tálaljuk.
Forrás: http://vegavarazs.hu/torok-spenotsalata/
Szerző: Hémangi
A szerző főzőtanfolyamai és megjelent szakácskönyvei után a 108.hu oldalon érdeklődhetsz.