World Peace Fórum: Videóüzenet Sivaráma Swamitól

Admin Hírek, Kiemelt

A menekültkrízis kérdésével foglalkozó idei World Peace Fórum sikeréhez a Krisna-hívők is hozzájárultak. Magyarországi lelki vezetőnk, aki egyben az Európa Vallási Vezetők tanácsának hindu képviselője, Sivaráma Swami igen tanulságos videóüzenetet küldött a részt vevőknek a jelenlegi égető társadalmi krízisről és a feloldási lehetőségekről.

A belgiumi Radhadesh templomából több Krisna-hívő is részt vett a Luxemburgban és Németországban megrendezett kétnapos World Peace Fórum konferencián – idén már harmadik alkalommal. A találkozón több parlamenti képviselő, diplomata, akadémikus és professzor is jelen volt.

Az idei találkozó fő témája az európai menekültkrízis volt. A konferencián különféle projektek és kezdeményezések képviselői mutathatták be tevékenységeiket, kisebb és nagyobb szabású kezdeményezéseiket a fórum fő témája, a társadalmi béke megteremtése érdekében.

Az első napon 20 perces mantraénekléssel és Krisnának felajánlott, megszentelt édességekkel, tejkaramellával kedveskedtek a képviselőknek. A második napon a Krisna-hívők szintén tradicionális zenével nyitották meg a rendezvényt, ez után következett Sivaráma Swami, vezető lelkészünk tízperces videóüzenetének bejátszása. A filmben Sivaráma Swami bemutatja a menekültkrízisre adott válaszait, és Közösségünk hazai tevékenységét, eredményeit a kérdésben.

Rodhe Dominique úr, a World Peace Fórum vezetője nagyra értékelte a videóüzenetet. A jelenlévők közül többen is kifejezték a Swami beszéde iránti mély megbecsülésüket. Néhány érdeklődőt a részt vevő Krisna-hívő szerzetesek Bhagavad-gítával ajándékoztak meg, melyet nagy örömmel fogadtak el. A konferencián részt vett egy középkorú úriember, aki maga is szíriai menekült. Meghatotta a videófilm, és a Krisna-hívők békéért tett minden törekvése, köszönetét fejezte ki, amiért “mosolyt csaltunk a szíriaiak arcára”.

A második napon a németországi Goloka Dhámából további Krisna-hívők érkeztek a konferenciára, hogy Istennek felajánlott ínycsiklandó édességekkel vendégeljék meg a résztvevőket.

A World Peace Fórum a résztvevő Krisna-hívők szerint egy olyan őszinte lelkeket tömörítő csoport, melynek tagjai keményen, olykor még az életüket is kockáztatva munkálkodnak egy jobb világ, egy elfogadóbb és együttműködni képes társadalom kialakításán. A Krisna-tudat ősi szentírásainak és Sríla Prabhupáda hiteles tanításainak köszönhetően a Krisna-hívők képesek rávilágítani e társadalmi problémák gyökerére és ezáltal nem felszíni, hanem valódi és tartós megoldást kínálnak a globális krízisekre. A hívők a konferencia végén máris meghívást kaptak a 2016 évi World Peace Fórumra.