Zenés est és mantra-jóga Debrecenben

Admin Hírek, Programajánló

A debreceni Govinda nyáron is várja vendégeit különleges hangulatú, változatos hangszerelésű zenés estjeivel és filozófiai témájú reggeli programjaival.

Ha szeretnéd megérteni, hogyan élhetünk harmóniában önmagunkkal és környezetünkkel, ha érdekel, miként alkalmazhatók mindennapjainkban a több mint 5000 éves ősi bölcsesség útmutatásai, és lecsendesítenéd az elmédet egy közös, zenés meditáció élményén keresztül, vagy megtanulnál egy ősi mantrát, szeretettel várunk hétköznap reggelenként és péntek esténként programjainkon.

***

 Íme egy gondolat a fent említett, ősi bölcsességeket tartalmazó Srīmad-Bhāgavatamról:

„Az olvasó számtalan okból találhatja értékesnek ezt a munkát. Azok, akiket az indiai civilizáció klasszikus gyökerei érdekelnek, részletes, mindenre kiterjedő információk rendkívüli tárházát ismerhetik meg benne. Az összehasonlító filozófia és vallás tanulmányozóinak átfogó betekintést nyújt India mélységes lelki örökségének rejtelmeibe. A szociológusok és az antropológusok számára annak a békés és tudományosan megtervezett védikus kultúrának a mindennapi életét tárja fel, amelynek intézményei egy magasan fejlett lelki világnézet alapjaira épültek. Az irodalmárok az emelkedett költészet mesterművének fogják találni a Bhāgavatamot, a pszichológusok számára pedig fontos perspektívákat ismertet a tudat természetével, az emberi viselkedéssel és a személyiség filozófiai tanulmányozásával kapcsolatban. Végül a lelki tudás után kutatóknak a Bhāgavatam egyszerű és megvalósítható útmutatással szolgál, amelynek segítségével szert tehetnek az önvalóról szóló legmagasabb rendű tudásra, s megismerhetik az Abszolút Igazságot. A Bhaktivedanta Book Trust kiadásában megjelent sokkötetes írás minden bizonnyal hosszú időre jelentős helyet foglal majd el a modern ember intellektuális, kulturális és lelki életében.”

Júliusban folytatódnak reggeli programjaink hétköznaponként 7 és 8 óra között, melyek alkalmával a Srīmad-Bhāgavatam, valamint (péntekenként) a Caitanya-caritāmrta c. könyvek bölcsességei alapján beszélgetünk arról, hogyan tudunk harmonikusabb és békésebb életet élni, és mely útmutatásokat érdemes követnünk mindennapi életünk során.

Aki szeretne kikapcsolódni, és részt venni egy zenés mantra-meditációban, azokat várjuk péntekenként Mantra-jóga Estjeinken, este 6 órától, az alábbi napokon: július 10., 24., 31.

Bővebb információk találhatók a www.harekrisna.hu oldalon, valamint a Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központ facebook oldalán.