Találkozzunk a Samsara Fesztiválon

Admin Hírek, Programajánló

Egyedülálló nyári fesztivál nyitja meg hamarosan kapuit Balatonon, a Siófok közeli Törekiben. A Samsara Festival Europe elnevezése a szanszkrit eredetű samsara szóból ered, ami a hinduizmusban a létforgatagot-, a lét örök körforgását, a folyamatos újjászületést jelenti.

Ennek jegyében a hangulatos, völgyes-erdős magánbirtok ligeteiben felállított színpadokon elektronikus zenei- és jógairányzatok színes kavalkádja várja majd a testileg, lelkileg és szellemileg újjászületni, kikapcsolódni, oldódni, önismeretet tanulni vágyókat.

A Samsara zenei fesztivál mellé szervezett jógafesztiválon ezen kívül számtalan egyéb jógairányzat (Asthanga, Iyengar, Satyananda, Kundalini, BinduSar, Himalájai, Hatha stb…..) képviselői is bemutatják tudásukat és módszereiket. A Samsarára a világ minden tájáról érkeznek a szakma legjobbjaiként elismert, neves jógaterapeuták (az USA-ból Indu Arora, Ausztráliából Simon Borg-Olivier), vagy nagynevű jógaikonok (a japán származású, amerikai Govinda Kai, a Svédországban élő Laruga Glaser). Természetesen számos magyar, vagy Magyarországon élő, magának komoly rangot kivívó és elhivatott jógaoktató is képviseli majd jógaiskoláját (a teljesség igénye nélkül: Trapp László, Mukesh Kothari, Diószegi Ádám, Medvegy Gergely – BHF, Gauranga Das, Magyar László, Mezösi Anna).

Medvegy Gergely, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógaoktatója a következő időpontokban tart órákat a fesztiválon:

Asana Shala:

– péntek: 11:00-12:30 – teles testet átmozgató, tudatot fejlesztő jóga

– szombat: 11:00-12:30 – stresszoldó és méregtelenítő jóga

– vasárnap: 11:00-12:30 – csípőnyitó jóga

Előadásokat ezekben az időpontokban tart:

Sadhana Dom:

– péntek: 14:00-15:00 – jógikus napirend

– szombat: 16:00-17:00 – test-szellem-lélek, a létezés egysége a jóga értelmezésében

Többféle pszichológiai, jógafilozófiai, jógaterápiás előadást is hallgathatnak a résztvevők, olyan ismert és népszerű előadóktól, mint Bakos Attila (védikus filozófus), Zacher Gábor (toxikológus), Kozma András (filozófus), Gánti Bence (integrál pszichológus) és sokan mások.

A zenei főszínpadon változatos stílusok legnevesebb külföldi és hazai dj-i pörgetik majd szettjeiket, a kisebb színpadokon pedig világzene, élőzene és filmvetítés lesz, ugyancsak neves előadókkal.

Amennyiben 2015. július 2-6. között még nincs egyéb, halaszthatatlan elfoglaltságod, akkor – ha még találsz szabad helyet – azonnal jelentkezz, nehogy lemaradj a Samsara Fesztiválról.

További információkat a www.samsarafestival.eu weboldalon és a facebookon www.facebook.com/samsarafestivaleurope találhatsz.