Kincsek és praktikák az Ájurvédából – beszélgetés Bánki Viktória Ájurvéda szakértővel

Az Ájurvéda hétköznapi, könnyű, egyszerű és olcsó, mégis az életünket segít praktikáiról Bánki Viktória ájurvédikus orvos mesél 3 részes beszélgetéssorozat keretében, amely szinte felér egy ájurvédikus alapképzéssel… Miért nem érdemes minden egyes embernek avokádót fogyasztania, miközben ez a világ egyik legegészségesebb étele? Milyen ételeket fogyasszanak azok akik már hosszú ideje várják kisbabájuk megérkezését? Milyen hatással vannak a csípős ízek szervezetünkre?

Korábbi részek: 2016 folyamán egy rendhagyó és autentikus sorozattal jelentkezünk a Civil Rádió Gauranga című műsorában. Károlyi Bánki Viktória, ájurvédikus terapeuta az Élet tudományának alapjairól, orvos-gyógyászati rendszerről, legalapvetőbb tanításairól mesél nekünk az első részben. A mélyebben érdeklődők nagy örömére, pedig minden második héten folytatjuk e mintegy 10.000 éves tudáskincs átadását – tartsatok velünk!

Miért fontos a személyes testtípus meghatározása és miként kerülhet bajba szervezetünk a doshák elmozdulásakor? Miért jelent problémát szervezetünk számára egy forró nyár vagy egy túlzottan hosszú és hideg tél? Az Ájurvéda tudománya bár Indiából ered és a védikus tudáshoz kapcsolódik valójában minden kontinensen, minden ember számára az egészséges életvitel lehetőségét kínálja.

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)