Augusztus 21.: India Varázsa Fesztivál a Lélek Palotájában

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Idén ünneplik a Krisna-hívők óbudai központjuk megnyitójának 10. évfordulóját. Ennek jegyében az év során számos színes fesztivállal és ünnepi rendezvénnyel várják a lakosságot. A tavaszi nagysikerű ízfesztivál után most hirdették meg nyárbúcsúztató rendezvényüket, az India Varázsa Fesztivált, melyre az óbudai lakosok kedvezménnyel válthatnak belépőt!

A fesztivál témája India sokszínű művészete, kultúrája, bölcseletei, illetve egészségmegőrző és életmódtanácsai, beleértve az ősi mozgásművészetet, a jógát. Szórakoztató, látványos és játékos programokat kínálnak a vendégeknek.

Az egésznapos színpadi produkciók között szerepelnek egzotikus indiai táncok, hangszeres bemutatók, keleti harc- és mozgásművészet, pantomim előadás és egy különleges színdarab. A program fénypontja a tűzceremóniával kísért, pazar védikus esküvő, melyen a hagyománynak megfelelően a déli órákban fogad hűséget egymásnak az ifjú pár.

Esküvő

India szokásainak varázslatos világába vezet az “Indiai Falu”, ahol a látogatók kipróbálhatják a jellegzetességeket. Hagyományos viseletbe öltözhetnek, a hölgyek megismerhetik az indiai ékszerek jelentését, a díszítési és sminkelési praktikákat, amiket rögtön alkalmazhatnak is magukon. Kipróbálhatják a henna- illetve a testfestést. Bepillanthatnak egy hagyományos indiai konyhába, ahol részt vehetnek a főzésben, majd az elkészített ételt az eredeti szokások szerint tisztelhetik meg. Betérhetnek egy Ájurvédikus Központba is, ahol a méltán híres indiai orvoslás szakértői széleskörű felvilágosítással állnak mindenki segítségére.

Az önismeret és a spiritualitás iránt érdeklődők a Karma-labirintuson és a Mantra ösvényen való keresztülhaladást fogják leginkább élvezni, de szerepet vállalhatnak a reinkarnációs szituációs játékokban is, ahol már az élet legfontosabb metafizikai kérdései is terítékre kerülnek, csak úgy, mint a Kérdezz-Felelek sátor kötetlen filozófiai kerekasztalán. A templomteremben óránként indul majd körséta, így azok, akik még sosem jártak az intézményben, bepillantást nyerhetnek a kulturális központ életébe.

Mindemellett íjászat, kirakodóvásár, gyerekprogramok, Krisna-völgyi Ökoporta, kertészeti kiállítás, védikus asztrológiai és numerológiai elemzés, művésztelep és még sok más érdekesség színesíti az India Varázsa Fesztivált.

A gasztronómia szerelmeseire is készülnek a program szervezői, az étteremsátorban a legkülönfélébb csemegékből, hűsítőkből és édes finomságokból válogathatnak a családok, ahol a gyermekek is találnak maguknak ízletes ebédet. Az indiai konyha mellett a vegán étrend hívei is bátran útnak indulhatnak.

Prasadam

Cím: 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Időpont: 2016. augusztus 21. vasárnap 10-18 óra
Belépőjegyek:
Felnőtt: 1 200 Ft
Nyugdíjas és Diák: 800 Ft
14 éves kor alatt a belépés ingyenes
A III. kerületi lakosoknak kedvezményes belépési lehetőség! (Lakcímkártya bemutatása szükséges.)
III. kerületi Felnőtt: 950 Ft
III. kerületi Diák és nyugdíjas: 650 Ft

India varázsa