Október 2.: Hennafestő tanfolyam Budapesten

Admin Budapest programajánló, Hírek, Oktatás, Programajánló

Gondoltad volna, hogy a henna művészete már 5.000 éves? Szeretnéd megtanulni a hennaművészet alapjait? Kíváncsi vagy arra, hogy honnan ered és mire is használták? Szeretnéd elsajátítani a hennafestés trükkjeit? Ha igen, gyere el és tapasztaljuk meg együtt e varázslatot!

Henna - Czirják Ivett

A festés a vaisnava művészetek egyik ága ami kedvezően hat az ember tudatára tehát nem csak díszít, de egyben segít is az önmegvalósításban.
A hennát a hennabokor szárított leveleiből nyerik, amit előbb apróra őrölnek, majd vízzel és egyéb természetes összetevőkkel (citromlé, eukaliptusz olaj) keverik. A felhasznált henna port Indiából szerezzük be mi magunk. Az elkészített minták hetekig díszítik a testet, ennek is köszönheti népszerűségét. Sokan még a végleges tetoválás előtt próbálják ki a kiválasztott képet vagy motívumot.

Az oktatást Czirják Ivett tartja, aki közel 6 éve hennázik. Ez a művészet magával ragadta, mint ahogy sok mindenki mást is. Fontosnak tartja, hogy a mindennapok rohanásában megéljük a kreatív énünket. A világban sok szépségre lelhetünk, ennek felfedezése és az alkotás számára különösen fontos. Ivett rajzolással és festészettel is foglalkozik. Igazi művész lélek,aki folyamatosan fejleszteni magát.

Tematika:
Henna ismertetése, származása
Alapanyagok
Hennakészítmény elkészítése eredeti indiai hennából
Hennafestési praktikák és tapasztaltok
Bőrtípusok és pigmentek kapcsolatai
Minták megismerése
Rajzolási technikák (vékony és vastag rajzolás, árnyékolás) elsajátítása papíron és kézen egyaránt
Tölcsérek kivágásának és hajtogatásának módszerei
Gyakorlás
Vegetáriánus ebédelési lehetőség megoldott a helyszinen. Ínycsiklandozó ételekkel és finom süteményekkel várnak Titeket a shopban!

Helyszín: Lélek Palotája,Budapest 1039. Lehel utca 15-17.
További információ: Kundaváli Nóra +36/30-978-3669

Ár: 6500 Ft
Időpont: 2016. október 2., szombat
Kezdés: 09 óra 30 perc

Részletek: www.lelekpalotaja.hu

Henna - Czirják Ivett